בנק ירושלים: הצניחה תחתוך 40 מ' ד' ממגזר המלכ"רים

מתי מור מבנק ירושלים מעריך, כי הירידה בשער הדולר עשויה לפגוע בפעילותם השוטפת של ארגונים חברתיים ועמותות, אשר מרכיב מהותי מהכנסותיהם נשען על תרומות מחו"ל והוצאותיהם - בשקלים
שי פאוזנר |

"הירידה בשער הדולר עשויה לפגוע בפעילותם השוטפת של ארגונים חברתיים ועמותות אשר מרכיב מהותי מהכנסותיהם נשען על תרומות מחו"ל בדולרים בעוד שהוצאותיהם שקליות". כך מזהיר היום מתי מונק, המנהל את תחום המגזר השלישי בסניף הבנקאות הפרטית של בנק ירושלים. מונק מתחמה בניהול חשבונות של עמותות ומלכ"רים.

לדברי מונק, "סך התרומות הנכנסות לארץ מארה"ב מידי שנה עומד על כ-800 מיליון דולר, ובשל הירידה בשער הדולר עשוי להיווצר פער תקציבי שיעמוד על כ-40 מיליון דולר בפעילות המגזר כולו".

בנק ירושלים עוסק זה 4 שנים בניהול חשבונות של עמותות ומלכ"רים ובניהול כספי התרומות עבורם. כיום מנהל סניף הבנקאות הפרטית הבינלאומית של בנק ירושלים מאות חשבונות מלכ"רים.

מונק הוסיף, כי "בשנה האחרונה ירד שער הדולר ב-11%, מ-4.53 לפני ושנה ועד 4.01 היום. ארגונים חברתיים רבים בנו את התקציב השנתי שלהם, המורכב בין היתר מתרומות מחו"ל בהסתמך על שער דולר של 4.3 מתוך הנחה שהוצאותיהם שקליות. כתוצאה מהירידה המשמעותית בערך הדולר, צפויים ארגונים חברתיים להיתקל בבעיות תקציביות ובעיות תזרימיות אשר ישפיעו על יכולתם לעמוד בתשלום חובות. לכן, מומלץ להתייחס במלוא הרצינות להשלכות הירידה בשער הדולר, לעדכן כבר כעת את תקציב הארגון ליתר השנה, ולהתאים את מסגרת ההוצאות להכנסות לטווח ארוך ככל הניתן, בטרם יהיה מאוחר מדי". "בנק ירושלים מציע ייעוץ אישי בבניית תוכנית פיננסית תקופתית, לפרישה נכונה של תזרים מזומנים על פני המשך השנה, על פי צרכי הארגון ועל מנת למזער את הנזקים העשויים להיגרם כתוצאה מהפרש השערים".

בנק ירושלים משרת כ-100,000 לקוחות קמעונאיים באמצעות מערך של 15 סניפים. בנק ירושלים הוא בנק מסחרי מתמחה הפועל בארבעה תחומים עיקריים: פעילות עם משקי בית, מימון בניה למגורים בשיטת "ליווי סגור", בנקאות פרטית לתושבי חוץ ושוק ההון והחיסכון. מספק שירותים למשקי הבית בתחומים הבאים: משכנתאות והלוואות לדיור, הלוואות לרכישת רכב, חסכונות ופיקדונות, השקעות בשוק ההון ועוד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה