BDI: בזק הובילה את מגזר השירותים ב-2006
מחקר מיוחד שערכה קבוצת BDI, במסגרת דירוג BDI Code 2007 על ענף השירותים מעלה כי ב-2006 רשם מגזר השירותים צמיחה משמעותית, אשר באה לידי ביטוי בכל ענפי המגזר: שירותים פיננסיים (מוסדות פיננסיים וסוכני ביטוח לא כולל בנקים וחברות ביטוח), אוכל והארחה, שירותים עסקיים, בריאות רווחה וסעד, שירותים אישיים, חינוך, ותחבורה אחסנה ותקשורת. פדיון המגזר בשנה זו הסתכם בכ- 333 מיליארד שקל - גידול של כ-12% בהשוואה ל-2005.
מגזר השירותים העסקיים, השומר לאורך השנים על מעמד של מובילות, אחז ב-2006 בכ- 45% מהפדיון הכולל במגזר. בנתח השוק השני בגודלו מחזיקים ענפי התחבורה, אחסנה ותקשורת האוחזים בכ- 29%. שירותי אוכל והארחה והשירותים הפיננסיים עם נתח שוק של כ- 8% וכ- 7% בהתאמה. ענף שירותי בריאות רווחה וסעד, וענף שירותים אישיים מחזיקים כל אחד בנתח שוק כספי של כ- 5% מהפדיון הכולל. ענף החינוך שמר על מיקומו כענף בעל פלח השוק הקטן ביותר והיווה כ- 1% מסך הפדיון.
ענף השירותים העסקיים (שירותי מחשוב,שירותי שמירה ניקיון, כוח אדם והשמה, שירותי השכרת ציוד ומכונות ונכסי דלא ניידי ופעילויות עסקיות נוספות), רשם את שיעור הצמיחה המרשים ביותר (15%) ופדיונו הסתכם בכ- 154 מיליארדי ₪. הצמיחה במשק תרמה רבות גם לפעילותן של חברות כוח האדם וההשמה, הנכללות בענף השירותים העסקיים. ביטוי לכך ניתן לראות במספר המועסקים הממוצע בענף גיוס עובדים ואספקת כוח אדם, אשר גדל ב-2006 בכ- 5% והסתכם בכ- 99,700. גם בשכר הממוצע בענף ניכר גידול, והוא הסתכם בכ- 3,300 שקלים לחודש - גידול של כ- 14% בהשוואה לשכר הממוצע בענף ב-2005.
פדיון ענף השירותים הפיננסיים רשם אשתקד גידול של כ-9%, בשל התרחבות פעילותו של הסקטור העסקי, והסתכם בכ-22 מיליארד שקל. הטמעתה ויישומה של רפורמת בכר, שהחלה כבר ב-2005, הגבירה כצפוי את התחרות בענף. כחלק מההתמודדות בתחרות, עמלו חברות הביטוח השונות על פיתוח מוצרים חדשים בתחום ביטוחי החיים והבריאות, ועל הרחבת פעילותן בתחומי האשראי החוץ בנקאי והחיסכון ארוך הטווח, במטרה לשמור על נתחי השוק שלהן ולכבוש נתחים בשווקים חדשים. ענף שירותי אירוח ומזון רשם בשנה החולפת גידול של כ-6% בגובה הפדיון שלו, אשר הסתכם בכ-25 מיליארד שקל.
ענפי התחבורה, האחסנה והתקשורת רשמו גידול ניכר של כ-11% בהכנסותיהם, שהסתכמו ב-2006 בכ- 95 מיליארדי ₪. מן המחקר עולה, כי ההכנסות המצרפיות מנסיעות באוטובוסים ורכבות גדלו ב-2006 בכ- 2%, והסתכמו בכ- 1,657 מיליוני ₪. מספר הנוסעים ברכבות גדל אשתקד בכ- 6% והסתכם בכ- 28.3 מיליוני נוסעים. בענף התקשורת ניכר גידול במספר המנויים של חברות הסלולר השונות (8%+), אשר הסתכם בכ- 8.4 מיליוני מנויים.