ביוקנסל במהלכים לרשום פטנט לטיפול בהיצרות העורקים

מהחברה נמסר כי מדובר בשוק עצום עם פוטנציאל אדיר, אם כי אין עדיין כל ודאות כי תוצאות הניסויים המבוצעים בה יוכיחו את יעילותה ובטיחותה
עפרה ברון |

חברת ביוקנסל, העוסקת בפיתוח תרופות למחלות סרטניות, הודיעה היום (ד') כי הגישה בקשה לרישום פטנט, לאפשרות לטיפול בהיצרות חוזרת של העורקים ((Restenosis באמצעות מספר רצפי siRNA ספציפיים, המסוגלים לבצע השתקה לביטויו של הגן 19H.

מהחברה נמסר כי "מדובר בשוק עצום עם פוטנציאל אדיר. אבל זה לא קשור להמשך פעילות החברה בביזנס העיקרי שלה – תרופה לסרטן. עוד נמסר, כי מדובר בחלק מתיק נכסים של החברה שיש לה ועשוי לבוא לידי ביטוי בעתיד"

טרשת העורקים היא המחלה השכיחה ביותר הגורמת לתחלואה ותמותה בעולם המערבי וגם בישראל. המחלה מתפתחת על יד נזק ראשוני לתאי הציפוי הפנימי של העורקים (תאי אנדותל) ובעקבות נזק זה נגרמת שקיעה של שומנים, תאי דלקת, מרכיבי רקמת חיבור וסידן בדופן העורק, עם התפתחות היצרות שהולכת וגדלה עד כדי חסימה קריטית או מלאה של העורק.

טרשת בעורקי הלב הנקראים עורקים כליליים גורמת לתעוקת חזה ולאוטמים בשריר הלב, טרשת של עורקי הצוואר גורמת לאירועים מוחיים, טרשת של עורקי הגפיים התחתונות גורמת לכאבי שוקיים בהליכה וכו'.

חולים רבים עוברים טיפול התערבותי בצנתור והשתלת תומך (סטנט). ברוב הצנתורים הטיפוליים מוחדר תומך אל תוך העורק, כשתפקידו לתמוך בעורק החולה לאחר שהורחב על ידי בלון הצנתור. יחד עם זאת, כל שיטות ההרחבה וההרחקה של הסתימה סובלות מהבעיה הקשה של ההיצרות מחדש (Restenosis), הגורמת לחסימה מחודשת. ב-30% עד 40% מהטיפולים, תוך שנה מתחדשת באזור הטיפול סתימה, שכרוכה במקרים רבים בהתחדשות תעוקת הלב. שוק הטיפול במחלה זו נאמד בכ-3-5 מיליארד דולר ארה"ב.

מספר רב של מחקרים שפורסמו, הראו את מעורבותו של הגן H19 באנגיוגנזה (היווצרות כלי דם חדשים) תהליך הקושר את הגן H19 ל- Restenosis.

בקשת הפטנט כוללת גם אפשרות לטיפול ב- Restenosis, בשילוב עם סטנטים, תוך ציפוי הסטנט בתרופה ושחרור מושהה של החומר הפעיל בסמוך לסטנט ובכך באופן פוטנציאלי עשויה התרופה, להפחית את תופעת ההיצרויות החוזרות וחסימת כלי הדם בסמוך לסטנט.

הערכות החברה, לעניין הפוטנציאל הגלום בתרופה המפותחת הינן מידע צופה פני עתיד, המבוסס על האינפורמציה הקיימת בידי החברה נכון למועד הדו”ח. בחברה הדגישו כי הליכי המחקר והפיתוח בקשר BC-819, התרופה המפותחת על ידי הקבוצה, הינם בראשיתם, ואין כל ודאות כי תוצאות הניסויים המבוצעים בה יוכיחו את יעילותה ובטיחותה לשימוש בבני אדם לשם טיפול במחלות סרטניות, וכי יצלח בידי החברה להמשיך לפתחה, ולהביא לקבלת האישורים הנדרשים לרישומה ולשיווקה מאת הגורמים הרגולטורים המוסמכים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה