ארה"ב: מדד המחירים לצרכן עלה ב-0.4% בפברואר
בעודו שומר את הלחץ על הבנק הפדרלי בארה"ב, מדד המחירים לצרכן (CPI) עלה ב-0.4% בחודש שעבר, בהובלת עלייה מחירי המזון, אנרגיה, מחסה וטבק, מסר משרד העבודה האמריקני בדיווחו היום.
מדד הליבה, בהוצאת מוצרי מזון ואנרגיה, עלה ב-0.2% בפברואר בהמשך לעלייה של 0.3% בינואר. העלייה של 0.4% במדד המחירים לצרכן הייתה גבוהה ב-0.1% מתחזיות הכלכלנים בשוק. השינוי במדד הליבה של ה-CPI היה בהתאם לציפיות.
מחירי המזון קפצו חודש שני ברציפות, כשהם עולים 0.8% - העלייה הגבוהה ביותר בשנתיים האחרונות. מחירי פירות טריים עלו ב-5.7%, הקפיצה הגבוהה ביותר ב-19 השנים האחרונות בעוד מחירי הירקות הטריים גם עלו ב-5.7%.
מזג אויר קר בקליפורניה פגע קצת ביבולים, ושלח את המחירים גבוהה יותר. תירס - הנצרך בשילוב הרבה מוצרי מזון - גם העלה את המחיר, בעוד יותר מהיבולים מוקצים להפקת אתנול.
נתון נוסף שפורסם היום- נתון הייצור התעשייתי. הנתון המרכזי הפתיע ועלה 1%, לעומת צפי לעליה של 0.3%, בעוד הנתון המשני שמצביע על גובה ניצול מקורות המשאבים עמד על 82% לעומת צפי ל-81.3%. נתוני הייצור משקפים אמנם רק כ-0.2% מסך הייצור בארה"ב, אבל עליה משמעותית בתפוקת הייצור (מעל 85%) תסמן על התגברות הלחצים האינפלציונים.
כזכור, מהנתונים שהתקבלו אמש, מדד המחירים ליצרן (PPI) לחודש פברואר הצביע על עלייה גדולה מהצפוי במחירי היצרנים, וסקר הפד בנושא תפוקת הייצור בניו-יורק הראה על חוסר שינוי במצב היצרנים באזור. בנוסף, סקר הפד של פילדלפיה לחודש מרץ נתן גם הוא סימן חזק של חוסר צמיחה.
בכירי הפד, הצפויים להיפגש ולדון בנתונים הכלכלים ובמדיניות המוניטארית ב-20 ו-21 למרץ, אמרו שהם מאמינים שאינפלציה, ולא צמיחה איטית יותר, נשארת כסיכון הגבוה ביותר לכלכלה היציבה.