חברת קמהדע החלה בניסוי קליניIII Phase בתרופת AAT

התרופה משמשת לטיפול במחלת ריאות תורשתית; מנכ"ל קמהדע: "זהו צעד מהותי של החברה לקרת מכירת תרופת הדגל שלה"
דותן לוי |

חברת קמהדע, המתמחה בתחום הביו-פרמצבטי החלה בניסוי קליני שלב III בארצות הברית בתרופת הדגל שלה, ה-AAT, הידועה גם בשם API, וזאת לאחר שקבלה מרשויות ה-FDA את האישור הסופי להתחלת הניסויים הקליניים לפני מספר חודשים.

תרופת ה-AAT משמשת לטיפול במחלת ריאות תורשתית (Congenital Emphysema) הנגרמת ממחסור מולד בחלבון האלפא 1 בגוף. המוצר נמכר כיום במספר מדינות ברחבי העולם. למיטב ידיעתה של החברה, המוצר שפיתחה הינו היחיד המוכן להזרקה, ואינו מצריך המסה לפני הזרקתו. כמו כן הוא מקנה לחברה יתרון ניכר בפיתוח הדור הבא של התכשיר למתן באינהלציה, הנמצא כיום בניסוי קליני שלב I.

דוד צור, מנכ"ל קמהדע מוסר כי התחלת הניסוי מהווה צעד מהותי בהתקדמותה של החברה לקראת מכירות של תרופת הדגל שלה בארה"ב. "החברה השקיעה ומשקיעה משאבים רבים וסכומים ניכרים בתחום המו"פ, שדרוג והרחבת המפעל, ויעוץ רגולטורי, על מנת לעמוד בדרישות המחמירות של ה-FDA " מציין צור.

בקמהדע, שנמצאת בשליטת ראלף האן, דוד צור וקבוצת גלנרוק בראשות ליאון רקנאטי מציינים סקרי שוק חיצוניים, לפיהם ישנם בארה"ב ובאירופה למעלה מ-200,000 חולים ונשאים במחלת הנפחת התורשתית כאשר מתוכם מטופלים כיום בעולם כ-5000 חולים בלבד בעלות שנתית של בין 60 ל-100 אלף דולר למטופל. רוב עלויות הטיפול בארה"ב ובמדינות נוספות באירופה ממומנות ע"י תוכניות הביטוח הרפואי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה