בנמל אילת מפטרים עשרות: בארה"ב זה עשרות אלפים

מפרסומים בארה"ב עולה כי ענקית הרכב, חברת קרייזלר, צפוייה להודיעה על פיטורי 10 אלף עובדים. ערי הרפאים של אמריקה...
יוסי פינק |

שני עיתונים שיצאו היום בדטרויט דיווחו על כך שענקית הרכב האמריקנית , חברת קרייזלר, צפויה להודיעה על פיטורי 10 אלף איש מכוח האדם שלה ועל סגירת מפעלים.

מהפרסומים עולה כי החברה צפויה להודיע על צעדים אלו בצמוד לפרסום תוצאותיה לרבעון הרביעי של השנה החולפת. חלק מהעובדים יפוטרו כתוצאה מסגירת מפעלים וחלק כתוצאה של מכירת חטיבות.

בעיתונים הועלו ספקולציות אודות אילו מפעלים צפויים להיסגר והדבר מרכז עניין רב היום בארה"ב ומעמיד את עובדי המפעלים המוזכרים (בסנט לואיס, אוהיו וערים אחרות) בלחץ כבד.

לשם השוואה נזכיר כי היום נודע כי מספר עשרות של עובדי נמל אילת צפויים לאבד את מקום עבודתם כתוצאה משינוי קו המכולות של חברת צים אשר בבעלות החברה לישראל של האחים עופר. נכון עשה ועד עובדי הנמל כשיצא בצעקה בדבר משמעות המהלך של צים אך לשם השוואה, סגירת מפעלי קרייזלר, בארה"ב משמעותה מכה אנושה לערים שלמות בארה"ב, ערים שהתבססו על תעשיית הרכב בימי הזוהר שלה ורק לפני מספר ימים הודיעה ענקית רכב אמריקנית אחרת, פורד, על פיטורים צפויים של אלפים מכוח העבודה שלה.

חדשות לבקרים אנו שומעים על המספר הזה בארה"ב - פיטורי 10 אלף עובדים. בעבור המחזיקים במניות החברות המפטרות מדובר בצעד חיובי, וזאת תחת הכותרת התמידית "צעדי התייעלות" אך בעבור אותם עובדי חברות ובני משפחותיהם מדובר במכה אמיתית.

נכון, איגודי העובדים בארה"ב הם בעלי כוח רב וסביר שלא יתנו לחברים באיגוד ללכת ללא התנאים המתאימים וג'נרל מוטורס ופרשת ההתייעלות שלה אל מול חברת החלפים שלה, דלפי, הא דוגמה מציינת לכך. דלפי איימה בהשבתת מפעלי ג'נרל מוטורס וזו האחרונה נאלצה להתכופף ולמלא אחר דרישות העובדים (גם אם באופן חלקי בלבד). אך עם כל זאת, ברורה המשמעות לגביי אדם המפוטר בגיל מאוחר, ושום תנאים לא יעזרו.

ובזאת אציין כי בעבור האדם שמפוטר, לא ממש משנה לו אם הוא אחד מתוך 10 אלף או אחד מתוך 20. מפוטר הוא מפוטר והרגשתו ותחושתו עומדת בהינה בארה"ב כמו גם בישראל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה