מיטב: המניות הישראליות בניו יורק ממשיכות לגמגם

בחודש ינואר, רק 16 מניות מתוך 40 מניות מדד הישראליות השיגו תשואה חיובית. התשואה הטובה ביותר - תאת טכנולוגיות, הגרועה ביותר - סייפן
עפרה ברון |

שנת 2006 הסתיימה בעליות שערים בבורסות וול סטריט, ובעקבות כך המשיכו המדדים לנוע צפונה גם בחודש הראשון של 2007, ומדד הנאסד"ק רשם עלייה בשיעור של 2%. עם זאת המניות הישראליות בניו –יורק עדיין לא הצליחו לצבור תאוצה, ולמרות האווירה החיובית בוול סטריט, רשם המדד המשקלל את תשואתן ירידה בשיעור של 1.4%.

מחירי הנפט, סוגיית הריבית והאינפלציה בארה"ב הוסיפו להיות הגורמים העיקריים שהשפיעו על כיוון השווקים, כשהחודש נוסף פרמטר חדש בדמות הדו"חות הכספיים לסיכום שנת 2006 כולה.

מסיכומי חברת מיטב לגבי ביצועי המניות הישראליות הנסחרות בחו"ל - בארה"ב ובאירופה, עולה, כי מדד מיטב ניו יורק 40 Online ירד בחודש ינואר בשיעור של 1.4%, לעומת עלייה של 2.0% במדד הנאסד"ק. רק 16 מניות מתוך 40 מניות מדד הישראליות השיגו תשואה חיובית. מדד מיטב אירופה 30 online עלה בשיעור של 4.1%. 18 מניות מבין ה- 30 המרכיבות את מדד האירופאיות השיגו בנובמבר תשואה חיובית.

את הביצועים הטובים ביותר בחודש ינואר מבין 40 מניות "מדד מיטב ניו יורק 40" השיגו מניות: תאת טכנולוגיות: 36.2%, פאנדטק: 21.0% וטאואר: 14.6%. הראשונה, חידשה את מגעיה להנפקת מניית חברת הבת, Limco Airepair בנאסד"ק. ההנפקה צפויה לצאת לפועל כבר ברבעון הנוכחי, וההערכות הן, כי היקף הגיוס יסתכם בכ- 40 עד 50 מיליון דולר.

את הביצועים הגרועים ביותר בחודש ינואר השיגו: סייפן: 25.0%-, רדוור:18.5%- וקריקס: 14.2%-. הראשונה, ביצעה את עיקר הצניחה ביום המסחר האחרון של החודש בעקבות פרסום התוצאות הכספיות שהצביעו על ירידה בהכנסות וברווחים ברבעון הרביעי של 2006, ובשנה כולה.

למומנטום השלילי תרמו גם פרישתו של נשיא החברה, קובי רוזנגרטן, ותחזיותיה הנמוכות לרבעון הראשון של 2007. השנייה, צנחה לאחר פרסום דוחותיה הכספיים לרבעון הרביעי של 2006, שהראו על תוצאות נמוכות מהערכות האנליסטים ומהתחזיות שסיפקה הנהלת החברה. שנת 2006 היתה אחת השנים הגרועות עבור רדוור, עם צמיחה חד ספרתית נמוכה ומעבר להפסד. השלישית, רשמה ירידות חדות ללא כל סיבה מיוחדת ברקע.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה