ב-2007 יגדל שוק הפקטורינג בישראל במיליארד שקלים
בשנת 2007 צפוי גידול של עוד מיליארד שקלים בשוק הפאקטורינג זאת לפי תחזיתו של ירון טיקטין, מנכ"ל גלובל פקטורינג. כיום מוערך שוק הפקטורינג ב-4 מיליארד שקלים מתוכם 3 מיליארד ליצוא וכמיליארד לשוק המקומי. בשנת 2006 גדל פי שניים מספרן של חברות הפקטורינג וגופים פיננסים מובילים שוק הביאו עניין בתחום.
"בשנת 2006 ראינו גידול של יותר מ-300% במימון העסקאות בחברה, ועם תחילת שנת 2007 אנו רואים כי העניין בתחום הולך וגובר והיקף הביקוש לאשראי בקרב חברות נמצא בעלייה מתמדת." אומר ירון טיקטין.
בדומה למה התרחש בתחום האשראי הצרכני כשחברות כרטיסי האשראי הפכו לשחקן מרכזי בתחום, ובחברות הניכיון אשר סולקות עבור העסקים את שוברי כרטיסי האשראי, כך צופה טיקטין יקרה בתחום האשראי העסקי כשחברות הפקטורינג יחזקו את מעמדן בקרב העסקים והחברות ויהפכו להיות שחקן מוביל בתחום ניכיון החשבוניות כגורם חוץ בנקאי מוביל בדומה למה שהתרחש בארה"ב ובאירופה.
חשוב להבין שהפקטורינג מאפשר לחברה לממן גידול בהון החוזר מתוך מקורותיה העצמאיים, בעוד המערכת הבנקאית דורשת לצורך כך הזרמה של הון או בטחונות. המערכת הבנקאית שמלווה חברות ועסקים החלה להכיר ביתרונות חברות הפקטורינג, ומפנה לקוחות לשוק זה על מנת לאפשר להם ליהנות מאשראי שמקדם אותן מבחינה עסקית. יתר על כך, המערכת הבנקאית גם מעורבת במימון חלקי של האשראי הניתן באמצעות חברות הפקטורינג מתוך הכרה שפעילות זו הינה בעלת פוטנציאל פיננסי רב וברמת סיכון נמוכה.
צריכת אשראי נבונה באמצעות פקטורינג מאפשר לפירמה להתמקד במהלך העסקים הרגיל, וליהנות מהנחות על תשלומים במזומן, דבר המקטין את העלויות השוטפות ב-3%-8% (תלוי בענף), ולהעביר את הנטל המימוני של הפעילות לחברת הפקטורינג.
הפקטורינג מתאים במיוחד לחברות ועסקים הפועלים בשוק בו קיים פער בין מועד התשלום לספקים, ומועד גביית התשלום מהלקוחות, ובענפים בהם עלויות היצור או שירות הינן גבוהות, כגון יבואנים והשירות הניתן להם על ידי עמילי מכס. הענפים הבולטים הנעזרים בפקטורינג הם הפלסטיקה, הטקסטיל, הקוסמטיקה, ענפי המתכות והזיווד לסוגיהם, יבואנים בתחומים שונים, יצואני שיש ואבן.