דסק"ש מאשרת את הפרסומים: בוחנת את מכירת שופרסל
למרות שבתחילת החודש מסר דובר קונצרן אי.די.בי שבראשו עומד נוחי דנקנר ל-Bizportal, כי "שופרסל לא למכירה", לאחר פרסום שמועות על מו"מ עם קבוצת ברונפמן-פישר ותו מחיר עם שווי של יותר ממיליארד דולר - היום הודיעה החברה הבת של אי.די.בי אחזקות , דיסקונט השקעות לבורסה, כי היא מנהלת מגעים למכירת שופרסל לקבוצתם של מתיו ברונפמן ושולם פישר.
מפרסומים עולה כי רק 50 מיליון דולר מפרידים בין שני הצדדים כשההצעה המינימלית שדורשת לקבל אי.די.בי עומדת על 1.16 מיליארד דולר ואילו ההצעה של ברונפמן-פישר עומדת על 1.11 מיליארד דולר.
בתחילת החודש הודיעה קבוצת ברונפמן-פישר כי היא נפרדת מדודי ויסמן ומהחזקתה בקו אופ רבוע כחול ומייד לאחר הודעה נפוצו שמועות כי ברונפמן ופישר רוקמים תוכנית לרכוש את השליטה ברשת המתחרה - שופרסל מידי אי.די.בי (אידיבי אחזקות ) אולם כאמור, בשיחה עם Bizportal הכחיש דובר אי.די.בי כי יש אמת בדברים. דובר אי.די.בי, אשר בראשה עומד נוחי דנקנר, מסר בצהריים: "שופרסל איננה עומדת למכירה".
האם זו בכלל שאלה של המחיר
אם היתה עומדת שופרסל למכירה תמורת הסכום שהוזכר בראשית הדברים, הרי שקבוצת אי.די.בי היתה נפרדת מרשת השיווק במחיר הגבוה ב-160%-170% מהמחיר ששילמה עבורה כחלק מקונצרן אי.די.בי, אותו רכשה בשנת 2003. המחיר משקף פרמיה נאה גם מול שווי השוק של שופרסל בסיום המסחר אתמול (ה') שעמד על 853 מיליון דולר.
השאלה היא כעת - האם ההשקעה העצומה בשופרסל, אשר עברה מהפיכה של ממש, רכשה את קלאבמרקט וביצעה לאורך השנה וחצי האחרונות מהלך רחב מאוד ומוצלח מאוד של מיתוג מחדש, בוצעה במטרה להשביח אותה לקראת אקזיט בבוא היום? או שמדובר בהחלטה לנהל את הרשת הזו ולהביאה להיות אחד ממקורות הרווח הנאים ביותר של הקונצרן של דנקנר והמשפחות לבנת ומנור? היום נראה כי גם במקרה של שופרסל לכל דבר יש מחיר ויש הצעות שפשוט לא ומרים להן לא.