ג'נגו: מתכוונים להכפיל את ההכנסות בשנת 2007

מדובר, כלל הנראה ביותר מ-104 מיליון דולר. ערן רום, סמנכ"ל ג'נגו בראיון ל-Bizportal: "כדי להשאיר את העובדים בחברה נהפוך אותה לאחת מ-10 החברות הטובות בישראל - לעובדים". לכתבה המלאה
דותן לוי |

כחודש לאחר שנרכשה, מעריך ערן רום, סמנכ"ל ג'נגו, כי בפיתחה של שנת 2007 עומדת החברה רק בתחילתה של הצמיחה וסבור, כי היא תהנה מזינוק בחדירה לבתים ועסקים של טכנולוגית הפס הרחב בשנה הבאה. לדבריו: "ב-2007 שמנו לנו ליעד להכפיל את הכנסות החברה ביחס לשנת 2006, אם נצליח זו תהיה הפעם הרביעית ברציפות".

לפי נתוני IVC-ONLINE, מכירותיה של ג'נגו הגיעו ב-2003 ל-6.5 מיליון דולר בשנת 2003. על פי רום, החברה הכפילה את הכנסותיה בכל שנה מאז ולכן מדובר כנראה, בסכום הגדול מ-52 מיליון דולר השנה.

הסטרט-אפ הישראלי - ג'נגו, הוא בין אלה החותמים את רשימת האקזיטים הארוכה של 2006 בשוק ההון הישראלי. ג'נגו, ספקית מובילה של תוכנה לשערי גישה בפס רחב, נרכשה על ידי חברת NDS בתמורה ל-107.5 מיליון דולר. NDS מפתחת מערכות להצפנת תוכן עבור חברות טלוויזיה בלוויין, חברות תקשורת סלולרית וחברות תקשורת המספקות שירותי טלוויזיה בפרוטוקול אינטרנט. היא מעסיקה כ-3,000 עובדים המועסקים ברחבי בעולם, מהם כ-1,000 בישראל, בהר חוצבים בירושלים.

לג'נגו מרכז פיתוח בנתניה וסניפים בארה"ב, באנגליה ובטייוואן. החברה נוסדה בשנת 1998 על ידי עופר וילנסקי ודרי שריבמן, וזכתה למימון מקרן אינפניון, קרן אינטל קפיטל, חברת קונקסנט, קרן פרטק אינטרנשיונל וקרן טלסופט פרטנרס. לג'נגו, המעסיקה כ-140 עובדים, יש הסכמים עם חברות ציוד גדולות, ובהן לינקסיס (סיסקו), נטגיר, יו.אס. רובוטיקס ואחרות.

כדי להתמודד עם הנדידה של אנשי תוכנה אשר נעים מסטרט-אפ אחד למשנהו, ונוטשים מיד לאחר האקזיט לאתגר הבא, מתכוונים בג'נגו לגרום לעובדים להשאר. איך?

רום אומר שהחברה נמצאת במהלך של הוצאת הון לא מבוטל לשם הגעה לרשימת עשר החברות הידידותיות והמשתלמות ביותר לעבוד בהן בישראל. "נמשיך לספק לעובדים את סביבת העבודה המיטבית, עם עניין מקסימלי, וכמובן שנתגמל אותם בהתאם, זה ידרוש מאיתנו משאבים, אבל בסיכומו של יום העובדים ישארו", הוא מבטיח.

המרוויחים הגדולים מעסקת NDS-ג'נגו, מלבד היזמים עופר וילנסקי ודרי שריבמן, הוא מזכיר, הן גם הקרנות: קרן אינפניון, קרן אינטל קפיטל ישראל, חברת קונקסנט, קרן פרטק אינטרנשונל וקרן טלסופט פרטנרס. רובם רשמו נתח רווחים של פי 8-7 על הכסף שהושקע.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה