בלידר שוקי הון מותירים המלצת "תשואת היתר" לכיל

החדשות החשובות והחיוביות ביותר מבחינתה של כיל במהלך הרבעון החולף הן סיום מו"מ האשלג עם סין והודו, מה שמהווה את תחילת חזרתו של מגזר האשלג לתפוקה מלאה
דרור איטח |

אין ספק, כי החדשות החשובות והחיוביות ביותר מבחינתה של כיל במהלך הרבעון החולף הן סיום מו"מ האשלג עם סין והודו, מה שמהווה את תחילת חזרתו של מגזר האשלג לתפוקה מלאה. כך סבור האנליסט יואב בורגן מבית ההשקעות לידר שוקי הון.

למרות התכנסותו של שער המניה לטווח מחיר היעד, מעדיפים בבית ההשקעות בשלב זה להותיר את המלצת תשואת היתר בעינה, וזאת לדבריהם, לאור אטרקטיביות התמחור היחסי של כיל לעומת מתחרותיה (כיל נסחרת כיום במכפיל של 18.6 על הרווח הנקי החזוי לשנה, ו-14.9 על הרווח החזוי לשנה הבאה – לעומת מכפילים של 25.2 ו-16.6,בהתאמה, של ה-peer group).

בורגן מזכיר, כי בסוף יולי השנה חתמה כיל על הסכם עם סינופרט הסינית, לאספקת אשלג במחצית השנייה של 2006, ככל הנראה בהיקף של 250 אלף טון, לפי מחיר ברמה של 175-180 דולר לטון.

בנוסף לכך, כיל חתמה על הסכם תלת-שנתי חדש עם לקוחתה הסינית, לאספקה של כ-2 מיליון טון אשלג לשנים 2007-2009, קרי גידול של 30% לעומת הכמות שנקבעה בהסכם המסגרת התלת-שנתי הקודם.

בסוף אוגוסט נחתמו הסכמי אספקה עם שני לקוחותיה העיקריים של כיל בהודו, עבור כמות של כ-800 אלף טון אשלג במהלך תשעת החודשים שבין אוגוסט 2006 לבין אפריל 2007 (בהשוואה לסך של כ-900 אלף טון שסופק להודו במהלך שנת 2005 בכללותה). מחיר האשלג יעמוד על כ-220 דולר לטון CIF.

יחד עם זאת, מציין בורגן מספר גורמים שצפויים להשפיע לשלילה על התוצאות: מחירי האנרגיה הגבוהים, שלמעשה החלו לרדת רק לקראת סוף ספטמבר; חולשת שוק החקלאות בברזיל; עלייה במחירי התובלה (כפי שהם באים לידי ביטוי במדד ה-Bulk Dry Index); ותיסוף השקל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה