גולדמן: מציע לאנשי הרשות השניה להתחיל ליהנות מסקס
משרד הפרסום זרמון-גולדמן עלה לכותרות לא פעם בשל צנזור מצד הרשות השניה של פרסומות, המוגדרות כפרובוקטיביות ואינן ראויות לצפייה בשעות הפריים-טיים. בראיון ל-Bizportal מדגיש הדר גולדמן, מבעלי משרד הפרסום, כי אמנם היתה צנזורה, אולם זרמון-גולדמן תבעו את הרשות השניה בבג"ץ 4 פעמים ואף זכו 4 פעמים. "בג"ץ הוא המפלט של כל הנשמות השפויות במדינה הזאת", אומר גולדמן, "הצנזורה לא היתה מפאת איברי גוף חשופים, רחמנא ליצלן, אלא מפאת, לטענת הרשות, רמיזות מיניות מבחינת התסריט".
על נושא הסקס הוא אומר: "אם אנחנו משאירים עוד 5 שניות של חוויה מסויימת הקשורה בסקס אצל הצופה, לאחר גמר הפרסומות - אז עשינו את מלאכתנו". ועל טענת הרשות מגיב גודלמן: "אולי אנשי הרשות השניה פשוט רגישים יותר מהאחרים לסקס. הייתי מציע להם להתחיל ליהנות ממנו".
באותו עניין הוא מסבר, "מבחינה פסיכולוגית, משנתו של פרויד אומרת שכל הציר של הכדור הזה בו אנו חיים, נע סביב סקס. רק לכדי לסבר את האוזן, מעולם לא השתמשנו באלמנט אחד של פיסת גוף עירומה. פרובוקציה צריך לדעת לעשות בצורה אומנותית ובלוגיקה ברורה. זה לא שאמרנו בואו נעשה משהו שיפסלו בכוונה, אבל לעיתים יש מקום להחדיר פרובוקציה לצורך העברת המסר האסטרטגי, כמו השימוש שעשינו בדנה אינטרנשיונל לביטוח לנשים של AIG".
לא משרד פרסום של מסלול
בעניין שימוש בדוגמניות רזות מול שימוש בנשים אמיתיות כדוגמת הקמפיין של יוניליבר ל"דאב", אומר גולדמן: "אנחנו לא משתמשים בדוגמניות לא רזות ולא שמנות בכל תחום", ומתעקש, "יעל בר-זוהר ויהודה לוי (הפרזנטורים האחרונים של "פוקס" - א.א.) לא יכולים לעבור בוק מקצועי של דוגמנות, אבל שניהם אנשים עם כריזמה, יכולת משחק וכל אחד עם היתרון היחסי שלו".
לדבריו, "אנחנו בזרמון-גולדמן חקקנו על דגלנו לא להשתמש בדוגמנים ובדוגמניות כדי להוסיף Added Value למוצר. אנחנו לא משרד פרסום של מסלול, אנחנו עוסקים יותר בעיצוב DNA אישיותי מאשר 90-60-90. השימוש ב-REAL PEOPLE בפרסום זו לא אסטרטגיה ולא קונספט. הוא ישן ולא מחזיק מים. לא במדינה כמו ישראל, בה הריאליטי טופח על פנינו".
על תופעת "העדר" בקריאטיב, הוא אומר: "תופעת העדר מוכרת ברמת המאקרו של המין האנושי, אז בטוח שתהיה ברמת המיקרו בענף. לפני שנתיים-שלוש לא ידענו שיש בנק דיסקונט, אז במקרה הזה מודי בר-און עשה דבר טוב לפרסום של הבנק".
אמן טוב הוא אחד שיודע ממי להעתיק
על תופעת ההעתקות של פרסומות מהארץ ומחו"ל הוא אומר: "אני מסכים איתך שיש תופעה כזאת. פיקאסו אמר שאמן טוב הוא אחד שיודע ממי להעתיק". גולדמן מגלה, כי גם קריאטיב שלו למותגים בינלאומיים נמצא בשימוש בפרסומות לאותו מותג באירופה. "אני לא בעד העתקות, כי יש בזה משהו מבזה ברמת האגו שלך בינך לבין עצמך, אבל תראי כמה מעצבי אופנה יש בעולם? אולי 7 או 8 מעצבי-על לעומת אלף מותגי אופנה. כל האלף מסתכלים על מה שהשמונה עושים, כמו: לגרפלד, דונה קארן וגליאנו. למעשה, יש מעט מאד יוצרים באופן כללי".
יעוץ פוליטי הוא קריסטליזציה של השיווק
לאחרונה הקים גולדמן יחד עם שותפו למשרד הפרסום, אילון זרמון ועם דובר מרץ לשעבר, רועי ילין, משרד לייעוץ פוליטי. את תחום הייעוץ הפוליטי הוא מגדיר כ"קריסטליזציה של השיווק". הפוליטיקה, לדבריו, היא שיווק מזוכך, מאחר והפרזנטור והמותג - חד הם. הוא מגלה כי היא רוצה לייעץ להילארי קלינטון, "האשה הראשונה. הייתי הולך דרך הגבר הראשון - בעלה".
על ישראל בעניין זה הוא אומר, כי אינו מעוניין לחשוף לאיזה פוליטיקאי היה מעוניין לייעץ, אך אומר, כי מבחינה כלכלית, לא יוכל להסתפק באחד.
לראיון המלא לחצו: