גאון אגרו ומי גת השלימו את שלב א' בפרויקט השבת מים
חברת גאון אגרו, מקבוצת גאון אחזקות (54%) של בני גאון בשיתוף עם חברת רימון השלימו בימים אלה שלב נוסף בפרויקט השבת המים של אגודת מי גת המאגדת את יישובי הגליל התחתון, בהיקף של כ- 25 מיליון שקל.
סיום השלב הנוסף, המהווה שלב ביניים בין שלבים א' וב' של הפרויקט כולו, נחנך היום בטקס חגיגי. במסגרת הפרויקט, שבוצע עבור אגודת המים מי-גת, הונח קו צנרת קולחין בין-מאגרי - ממאגר דברת ועד למאגר שדמות דבורה. מדובר בצנרת פלדה בקוטר 24 אינצ' לאורך כ-22 ק"מ. הפרויקט בוצע במימון מלא של נציבות המים.
לדברי בני גאון, יו"ר גאון אחזקות ויו"ר גאון אגרו, "גאון אגרו, בשיתוף עם החברות הבנות, פועלת במגוון אפיקים על מנת להמשיך ולהיות שחקנית מובילה במהלכים לשיפור משק המים בישראל. פרויקט מי גת הוא אחד ממהלכים אלה, ומטרתו לסייע בפתרון מצוקת המים לחקלאים בישראל. אני סבור, כי שילובם של יזמים פרטיים והעברת השקעות בתשתית מהמדינה לידיים פרטיות, תוך מתן תמריצים לרשויות לביצוע פרויקטים, היא הדרך הנכונה וכי יש להמשיך בדרך זו, הן בתחום המים והן בתחום האנרגיה".
לדברי יפת דוד, מנכ"ל אגודת המים מי-גת, "פרויקט ההשבה הינו ראשון מסוגו והיקפו בארץ. הפרויקט נועד להזרים מי קולחין למרבית השטחים החקלאיים של יישובי הגליל התחתון. חשיבות הפרויקט גבוהה במיוחד על רקע המחסור הקיים במים לחקלאות במדינת ישראל, אשר הביא לייבוש שטחים רבים ברחבי הארץ ולאובדן הכנסות. שיתוף הפעולה עם גאון אגרו וחברת רימון, אשר ביצעו את הפרויקט, הוכיח את עצמו בעבר ואנו צופים כי נרחיב פעילות זו לפרויקטים נוספים בתחום תשתיות המים".
עד כה בוצעו במסגרת שלב א' של הפרויקט הקמת תחנת שאיבה המספקת מי קולחין להשקיה בספיקה של 1,400 מ"ק לשעה, וקווי הולכה באורך כולל של כ- 23 ק"מ המובילים את מי הקולחין לשטחי שרונה, שדמות דבורה וכפר קיש בדרום, שדה אילן במערב ובקעת יבניאל במזרח.
דוד מוסיף כי "בשנת 2007 צפוי לצאת לדרך שלב ב' של הפרויקט, שמטרתו להגדיל את רשת קווי ההולכה בגליל התחתון כך שישובים נוספים ייהנו ממי קולחין לחקלאות. היקף ההשקעה הכולל של שלב זה, מוערך בכ- 200 מיליון שקל והוא יכלול הנחת קווי הולכה באורך של כ- 80 ק"מ והקמת שני מאגרים בנפח של כ- 3 מלמ"ק כל אחד. שלב זה שיתבצע לאורך תקופה של כ- 4 שנים יאפשר אספקת מי קולחין בנוסף ליישובי הגליל התחתון גם למושבות הוותיקות כפר תבור ויבניאל הסובלות היום ממחסור חמור של מים לחקלאות".