מידרוג מעניקה דירוג A2 לקבוצת שיכון ובינוי
חברת מידרוג הודיעה היום (ב'), כי היא מעניקה דירוג A2 ליכולת הפירעון הכוללת של קבוצת שיכון ובינוי אחזקות, הפועלת בארץ ובחו"ל בענף הנדל"ן.
הקבוצה, המהווה את אחת מקבוצות הבניה הגדולות בארץ בתחומי תשתיות וייזום לבניה, הוקמה בשנת 1987 כחברת החזקות של שתי קבוצות הסתדרותיות נפרדות, קבוצת סולל בונה וקבוצת שיכון עובדים, ובשנת 1998, נרשמו מניות החברה למסחר בבורסה בתל אביב. גרעין השליטה בחברה כולל את אריסון החזקות (1988) ואת גרעין העובדים, שנכון לאוקטובר 2006, מחזיקים במשותף בכ-53% מהזכויות בהצבעה.
ממידרוג נמסר, כי הקבוצה פועלת במגוון רחב של פעילויות הקשורות לנדל"ן ותשתיות שמחד מפזר את הסיכון של התמקדות בפעילות בודדת ומאידך מאפשר סינרגיה בין הפעילויות. פעילויות אלו כוללות: יזמות פרויקטים למגורים, ביצוע פרויקטים של מסחר, סלילה ותשתיות מסוגים שונים בארץ ובחו"ל וכו'. לקבוצה יש ידע ויכולת להשתתף גם בפרויקטים לאומיים ובפרויקטים גדולים אחרים.
הדירוג ניתן בכפוף להתחייבות לשמירה על יחס חוב ל-CAP בשיעור שאינו עולה על 65%. יחס זה נקבע על בסיס הערכות לשווי כלכלי עודף של הנכסים, על השווי הרשום בספרי החברה ובפרט בנכסי המקרקעין של שיכון עובדים. במידה והחברה תשערך את נכסיה, בהתאם לתקינה הבינלאומית, מידרוג תקבע יחס חוב ל-Cap אחר, התואם את השינויים בתקינה החשבונאית.
גיל גזית, מנכ"ל חברת מידרוג מסר "גרעין שליטה, המזוהה עם עוגן כדוגמת אריסון השקעות, הינו בעל השפעה חיובית על הדירוג במגוון היבטים ותורם לשמירה על יציבות השליטה בקבוצה לאור האתגרים שבפניהם היא עומדת".
גזית הוסיף, כי "במהלך שנת 2005 בוצע רענון של שדרת הניהול בחברה. אנו מעריכים כי מהלך זה מוביל לגיבוש אסטרטגיה עסקית חדשה".
הדו"ח של מידרוג מצביע על כך שמבין החברות המוחזקות, בולטות ביציבותן ואיתנותן החברות שיכון עובדים וסולל בונה ארצות חוץ. מאידך, סולל בונה, המוחזקת במלואה על ידי החברה, סבלה בשנים האחרונות מהפסדים כבדים. הפסדי סולל בונה בשנים האחרונות העלו את רמת החוב בקבוצה כולה, אולם לחברה גמישות גבוהה לגיוס חוב נוסף באמצעות שיעבוד נכסים. יחד עם זאת, מהלך של רה ארגון בסולל בונה תרם לירידה ניכרת ברמת ההפסדים במחצית הראשונה של 2006.
להערכת מדרוג, על אף שנרשם שיפור בתוצאות סולל בונה, קיימים אתגרים, בין היתר להגדיל את צבר העבודות בפרויקטים בעלי שיעורי רווחיות העומדים ביעדים שהציבה לעצמה ההנהלה, זאת כיוון שפעילותה עדיין אינה נעדרת מסיכונים תפעוליים. אי הצלחה באמור תגרור מאמץ לצמצום נוסף בעלויות.