באוקטובר נרשמה יציבות במוסר התשלומים במשק

ממדד מוסר התשלומים של דן אנד ברדסטריט בחודש אוקטובר 13.9% מסך העסקאות במשק התבצעו בפיגור וזאת לעומת 13.7% בספטמבר
דרור איטח |

מדד מוסר התשלומים של דן אנד ברדסטריט ישראל לחודש אוקטובר 2006 מראה כי במהלך חודש אוקטובר נרשמה יציבות במוסר התשלומים במשק. בחודש אוקטובר 13.9% מסך העסקאות במשק התבצעו בפיגור וזאת לעומת 13.7% בספטמבר. התאוששות במוסר התשלומים נרשמה, בענף קבלנות הבנייה, בענף השירותים העיסקיים ובענף התיירות הכולל את בתי המלון וההארחה.

כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים כי תקופת החגים ותקופות יציאה ממיתון מתאפיינות במספר מגמות סותרות המשפיעות על מוסר התשלומים במשק. מחד, נהנים עסקים ממחזורי מכירות גדולים כתוצאה מקניות החג. מאידך, נוצרים פיגורים בתשלומים הנובעים מתכנון לקוי, בשל תשלומים לספקים הגבוהים באופן חריג לעסק.

למרות זאת, נראה כי תקופת החגים הנוכחית לא הביאה להחמרה משמעותית במוסר התשלומים במשק והתבטאה בעלייה מזערית של 0.2% המעידה על יציבותו של המשק.

בענף השירותים העסקיים חלה הטבה משמעותית של 1.9% במוסר התשלומים, ובחודש אוקטובר עומד המדד על 9.3% כאשר בחודש ספטמבר עמד מדד מוסר התשלומים על 11.2%.

הטבה משמעותית נוספת ניתן לראות בענף בתי המלון והארחה, כאשר מדד מוסר התשלומים בחודש אוקטובר עומד על 10.8% לעומת 12.5% בספטמבר.

כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים כי אחרי חודשי הקיץ בהם ספג ענף התיירות מכה קשה בשל המלחמה, בחודש אוקטובר, חודש החגים, נרשמה התאוששות בענף וגידול בהזמנות. עם זאת, הצפי הוא כי עם הכניסה לחודשי החורף תחול נסיגה, בשל קיטון בהיקפי פעילות הענף בתקופה זו.

גם בענף קבלנות הבנייה ניתן לראות מגמת שיפור, כאשר בחודש אוקטובר עומד המדד על 18.3% לעומת 20.1% בחודש ספטמבר, ירידה של 1.8%.

בענף חנויות המזון מדד חודש אוקטובר עומד על 7.5% לעומת 7.4% בספטמבר. בענף הסיטונאות מדד חודש אוקטובר עומד על 10.8% לעומת 11.4% בחודש ספטמבר. ענף יצור הציוד האלקטרוני מזנק בשיעור העסקאות המתבצעות בפיגור, ועולה ל12.1% בחודש אוקטובר לעומת 8.7% בחודש ספטמבר. בענף תעשיית מוצרי מתכת ומכונות ממשיכה מגמת ההחמרה אשר התחילה בחודש יוני, כאשר בחודש אוקטובר עומד המדד על 14.1% לעומת 12.5% בחודש ספטמבר. בענף תעשיית הטקסטיל וההלבשה מדד חודש אוקטובר עומד על 5.7% לעומת 6.1% בחודש ספטמבר.

הרעה במוסר התשלומים של 1.2% ניתן לראות בענף ייצור מוצרי המזון, כאשר בחודש אוקטובר עומד המדד על 11.7% לעומת 10.5% בחודש ספטמבר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה