עובדים שמימשו אופציות מאמצע 2005 ישלמו מס מופחת
לאחר סוגיית רכבי הליסיניג - שעשויה להנחית מכה קשה על עובדי ההיי-טק בישראל, נראה שבכל זאת לא כולם שכחו אותם. רשות המיסים בניהולו של ג'קי מצא נענתה לבקשת פורום ה-CFO להוריד את גובה המס שמוטל על עובדים שמימשו אופציות החל מהמחצית השניה של 2005.
על פי הודעת מנהל רשות המסים, ג'קי מצא, עובדים שמכרו אופציות או מניות במסלול רווח הון, במחצית השניה של 2005 ולאחר שחלפו 30 חודשים ממועד הענקתן, ישלמו מס בשיעור של 25% על הרווח ולא יראו ברווח הכנסת עבודה.
מדובר באימוץ של עמדה פרשנית מתוקנת להוראות שנקבעו בתיקון 147 לפקודת מס הכנסה במסגרת הרפורמה מ-2005, לפיה תחול ההקלה לא רק לגבי מימושי אופציות משנת 2006 ואילך, אלא גם לגבי מימושי אופציות במחצית השנייה של 2005, ככל שחלפו 30 חודשים ממועד הענקתן. מצא ציין, כי "ההחלטה התקבלה לאור פניית פורום ה-CFO's וגורמים נוספים כבר בישיבות ועדת הכספים בחודש יולי 2005", אז הבטיח מצא כי רשות המסים תבחן בחיוב את הנושא.
הטבת האופציות היא אחת הדרכים המקובלות היום בענף ההיי-טק בכל הקשור לתגמול עובדים. ע"י הקצאת אופציות לעובדים מנסות החברות להשאירם זמן ממושך יותר בחברה (כידוע, תחלופת מקומות העבודה בענף גבוהה), כיוון שהאופציות ניתנות למימוש בד"כ רק לאחר תקופה של שנה, ובמקביל לעודד את העובדים לעבוד קשה, ככל שמחיר המניה יהיה גבוה יותר כך גם ירוויחו יותר על מימוש האופציות. במס הכנסה רואים באופציות טובת הנאה שניתנה לעובד ממעבידו בשווה כסף ובעקיפין.
להערכת אביב בוים, CFO אורכית, סיו"ר ועדת מו"פ בפורום ה-CFO וממובילי המהלך מול רשות המסים, מדובר בהחזרי מס של מליוני דולרים לאותם עובדים שמימשו את האופציות ושילמו מס בגובה המס השולי, במקום מס בגובה 25%.
בפורום ה-CFO קוראים לרשות המסים להשלים את הרפורמה בתחום מיסוי האופציות לעובדים ולהשוות את שיעור מס הרווח במסלול ההוני למס רווחי ההון הקיים במשק והעומד על 20% בלבד.