גידול חצי שנתי של 35% בהשקעות הישראלים בני"ע זרים

כך עולה מנתוני מאזן התשלומים של ישראל; ההכנסות מהשקעות הישראלים בחו"ל הסתכמו ב-3.1 מיליארד ד'; גידול של 18.3% במספר התיירים שביקרו בישראל
דותן לוי |

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מפרסמת היום את מאזן התשלומים של ישראל למחצית הראשונה של שנת 2006. לאחר ניכוי עונתיות נותר המאזן החצי שנתי עם עודף נאה של 3.6 מיליארד דולר בחשבון השוטף, גידול של 50% מהמחצית הקודמת ו-125% מהמחצית הראשונה של 2005. עם זאת, נזקי המלחמה מתבטאים באופון ישיר בחישוב העודף הרבעוני עם ירידה של 12% ברבע השני של השנה, לעומת הרבעון הקודם.

מאזן ההכנסות וההוצאות במשק מצביע על שיפור, כשההכנסות של תושבי ישראל מהשקעות בחו"ל, הכוללות תקבולי ריבית, דיבידנדים ורווחים שלא חולקו, הסתכמו ב-3.1 מיליארד דולר במחצית הראשונה של 2006. לעומת זאת, הוצאות המשק על השקעות תושבי חו"ל בישראל הסתכמו ב-2.6 מיליארד דולר במחצית הנסקרת. פער חיובי זה של 0.5 מיליארד דולר, עומד כנגד גירעון של 0.1 מיליארד במחצית הקודמת וגירעונות ניכרים שנרשמו בעבר בחשבון זה לאורך שנים. התפתחות זו באה על רקע המשך הגידול בנכסים הפיננסיים של המשק בחו"ל בשיעור גבוה מהגידול בהתחייבויות ועל רקע העלייה המתמשכת בשערי הריבית בעולם.

הישראלים משקיעים יותר במניות בחו"ל

בהשקעות של תושבי חו"ל בניירות ערך ישראלים נסחרים, חלה עלייה ניכרת של 7.0 מיליארד דולר במחצית הראשונה של השנה. מתוך סך כל ההשקעות של תושבי חו"ל בניירות ערך נסחרים, חלקן של המניות היה 4.6 מיליארד דולר והיתרה על סך 2.4 מיליארד דולר הושקעה באגרות חוב, שהונפקו על ידי חברות ישראליות ונרכשו על ידי תושבי חו"ל.

השקעות ישראלים בניירות ערך בחו"ל, כולל מניות ואגרות חוב, עלו ב-4.5 מיליארד דולר במחצית הראשונה של 2006 , לעומת עליה של 3.3 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

ההשקעות הישירות של תושבי חו"ל בישראל במחצית הראשונה של השנה עלו ב-4.1 מיליארד דולר, לעומת עליה של 3.0 מיליארד דולר במחצית המקבילה אשתקד. הסיבה לכך טמונה בעובדה שהשקעות ישירות מאפשרות למשקיע לקבל זכויות הצבעה במועצת המנהלים ולהשתתף בניהול החברה.

נזקי התיירות עדיין לא נראים:

יצוא שירותי התיירות ללא הוצאותיהם של עובדים זרים בישראל הסתכם ב-1.2 מיליארד דולר, והיה גבוה ב-18.3% מהמחצית הקודמת. עלייה זו משקפת גידול בולט במספר התיירים שביקרו בישראל, ונראה כי הרבעון הראשון היה משמעותי ביותר לתיירות, ולנוכח המלחמה שהורידה את כמות התיירים משמעותית עדיין הצליח הענף לסיים עם תוצאות חיוביות. יבוא שירותי התיירות הסתכם ב- 1.6 מיליארד דולר במחצית הראשונה השנה, לעומת 1.5 מיליארד במחצית הקודמת.

יצוא הסחורות הסתכם ב-21.2 מיליארד דולר במחצית הראשונה של השנה והיה גבוה ב-3.9% בהשוואה למחצית הקודמת. יבוא הסחורות, כולל יבוא ביטחוני, גדל במחצית הראשונה השנה בשיעור של 3.1% והסתכם ב-22.9 מיליארד דולר. היבוא הביטחוני הסתכם ב- 1.0 מיליארד דולר, בדומה למחצית הקודמת.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה