יום לאחר להמן - גם בלפור עוזר התפטר מבנק ישראל

עוזר ניהל מאז שנת 2003 את מחלקת פעילות המט"ח בבנק, אשר קמה לאחר ביטול הפיקוח על מט"ח. הנגיד פישר ביקש ממנו להישאר בתפקיד עד סוף אוקטובר
שי פאוזנר |

בלפור עוזר, חבר הנהלת הבנק ומנהל המחלקה לפעילות המשק במט"ח, ביקש מנגיד הבנק פרופסור סטנלי פישר, לסיים את תפקידו ולפרוש מהבנק. עוזר (55), שירת בבנק ישראל 27 שנים, במחלקות הפיקוח על מטבע חוץ, במחלקה המוניטרית ובמחלקת פעילות המשק במט"ח. בתוקף תפקידו הוא אף חבר בפורום המוניטרי המצומצם הקובע את הריבית במשק. בנוסף הוא עבד מספר שנים בקרן המטבע הבינלאומית ואף שימש כיועץ לקרן בנושא פיתוח שווקים פיננסיים במשקים מתעוררים.

בתקופת כהונתו במחלקה לפיקוח על מטבע חוץ וכמנהל המחלקה לפעילות המשק במט"ח (שקמה לאחר ביטול הפיקוח על מט"ח), הושלם תהליך הליברליזציה במטבע חוץ, והסבת המחלקה ממחלקת פיקוח למחלקה העוקבת אחר תנועות ההון למשק וממנו ואחר השפעתם על השווקים הפיננסיים בכלל ועל שוק מטבע חוץ בפרט. בתקופה זו גם הושלם תהליך הבניה של מאגרי המידע על פעילות המשק במטבע חוץ ומול חו"ל. מאגרים אלה, הנחשבים מהמתקדמים בסוגם בבנקים מרכזים בעולם, מספקים מידע אמין,זמין ומפורט על הפעילות בשוק שקל- מטח ועל תנועות ההון אל ומהמשק.המידע המופק ממאגרים אלה מהווה תשומה רבת חשיבות לניהול המדיניות המוניטרית בבנק ישראל .

המחלקה, בראשות בלפור עוזר, פיתחה בשנים האחרונות תשתיות ניתוח של המידע המופק מתוך המאגרים הנ"ל, איתור דפוסי הפעולה של המגזרים השונים במשק ושל מגמות בתנועות ההון בעולם וביטויין בתנועות ההון המשפיעות על המשק הישראלי. כל אלה היוו בסיס להערכות ולתחזיות מדויקות, שהופקו במחלקה בנוגע למגמות של שער החליפין של השקל. להערכות ותחזיות אלה נודעת חשיבות רבה בתהליך גיבוש המדיניות המוניטרית לאור משקלו הרב של שער החליפין בקביעת האינפלציה במשק. כך, תרמו הערכות ותחזיות אלה להחלטות על תהליך הפחתת הריבית שהתבססו, בין היתר, על תחזיות המחלקה שהצמצום בפער הריביות מול חו"ל אינו צפוי לערער את יציבות השקל, לאור המגמות שהחלו להתפתח באותם שנים של יבוא הון ארוך טווח אל המשק.

הנגיד נענה לבקשתו של בלפור עוזר, ביקש ממנו להישאר בתפקידו עד סוף חודש אוקטובר והודה לו על שירותו ותרומתו, ואיחל לו הצלחה בהמשך דרכו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה