הפועלים: יש לשמר את הפוזיציה המצומצמת בשוק המקומי

יתר על כן, מוספים בבנק, כי היום יותר מתמיד, הפיזור הגיאוגרפי הינו משמעותי במובן של חיפוש אלטרנטיבות השקעה בחו"ל. השווקים המומלצים: ארה"ב, אירופה ויפן
אסף מליחי |

חלף כבר חודש מתחילת המלחמה בצפון, והקרבות נמשכים. גם שוק ההון המקומי ממשיך להגיב למלחמה, כשהמדדים רושמים תנודתיות חדה - בהתאם לכותרות המגיעות מזירות הלחימה. עם זאת, בסיכום של חודש הלחימה בעיני שוק המניות, בינתיים ניתן לומר, כי השוק מפגין עוצמה יחסית. לאחר התגובה הראשונית, בה רשמו המדדים צניחה מצטברת של כ-9% בשני הימים הראשונים, נרשם בשוק המניות תיקון מסוים, כשהמדדים הכבדים כבר החזירו לעצמם כשני שלישים מהירידות הללו.

יחד עם זאת, ביחידת המחקר של בנק הפועלים ממשיכים להחזיק בעמדתם, כי הסיכון בשוק המניות נותר גבוה ולכן אינו מצדיק הגדלת ההשקעה באפיק זה בנקודת הזמן הנוכחית.

בשל הקושי להעריך את אורך תקופת הלחימה בצפון, השפעותיה הכלכליות בטווח הבינוני והארוך והסיכונים הטמונים בהסלמה נוספת, סבורים בבנק, כי הסיכון בשוק המניות מחייב נקיטת עמדה זהירה. אומנם ישנם גם ימי עליות בשוק, וחלק ניכר מירידות השערים קוזזו, אולם רמת הסיכון הגבוהה אינה מצדיקה להתפתות ולהחזיר כספים לאפיק המנייתי בשלב זה. האנליסטים בפועלים מעריכים, כי יש להמתין ולראות לאיזה כיוון מתפתח המשבר הביטחוני בשתי החזיתות (עזה מחד ולבנון מאידך), ורק לאחר שיווכח, כי השפעתו על שוק המניות פוחתת, ניתן יהיה לשקול שוב חזרה להשקעה באפיק זה.

לפיכך, סבורים בבנק, כי יש לשמר את הפוזיציה המצומצמת בשוק המקומי, וכי נכון יותר להתמקד בהשקעה במניות ספציפיות ולא במדדים, כדוגמת המניות הדואליות והיצואניות הגדולות הצפויות להתאפיין בפחות תנודתיות מאלה החשופות להחרפת המצב הביטחוני.

יתר על כן, מוספים בבנק, כי היום יותר מתמיד, הפיזור הגיאוגרפי הינו משמעותי הן במובן של חיפוש אלטרנטיבות השקעה בחו"ל, ועוד יותר במובן של הפחתת סיכון תיק ההשקעות. השווקים הבינ"ל המועדפים להשקעה הם: ארה"ב (דיווחי החברות המובילות בארה"ב ממשיכים להיות חיוביים וכן אינדיקטורים כלכליים שונים מאותתים כי תהליך הצמיחה בארה"ב אכן מאט וכי ככל הנראה תהליך העלאת הריבית בארה"ב עומד לפני מיצוי). אירופה ( מגמת ההתאוששות הכלכלית ברחבי גוש האירו ממשיכה לנוע על פסים חיוביים. הריבית אמנם צפויה לעלות במרחב האירו אולם לא לרמה גבוהה מידי, אשר על כן אנו מחזיקים בדעה כי אירופה צפויה להציג נתוני צמיחה טובים ברבעונים הבאים) ויפן (הכלכלה היפנית מוסיפה להיתמך ברווחיות החברות, מחירי מניות נמוכים בהשוואה לממוצע ההיסטורי, המשך הגידול ההדרגתי באחזקות של משקיעים זרים בשוק המניות המקומי, והמשך קידום הרפורמות מצד הממשלה).

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה