מגמה מעורבת במט"ח: שערו היציג של הדולר 4.428 שקל
יום המסחר האחרון לשבוע בשוק המט"ח נחתם לפני דקות אחדות במגמה מעורבת, הדולר הוסיף 0.11% ושערו היציג נקבע ברמה של 4.428 שקל. מנגד, האירו ירד ב-0.3% ושערו היציג נקבע ברמה של 5.618 שקל. בנק הפועלים
כלכלני בנק הפועלים מעריכים, כי בטווח הקצר השקל ייסחר בתנודתיות, אך כנראה קטנו הסיכויים לפיחות חד, לאור הבעת האמון של המשקיעים הזרים. הגורם העיקרי שמשפיע על המסחר בשקל הוא כמובן המצב הביטחוני, לאור ההסלמה בגבול הצפון.
השבוע קיבל השקל תמיכה מהחלטתו של בנק ישראל להעלות את הריבית השקלית, וכעת נפתח פער של רבע אחוז בין הריבית השקלית והדולרית. אך פער זה עשוי להיסגר בקרוב, אם בעוד שבועיים תועלה הריבית בארה"ב. למרות החוזק היחסי שמפגין בשלב זה השקל, לא ניתן להתעלם מהחשש להידרדרות, שעלולה לפגוע בצמיחה הכלכלית ולאלץ משקיעים זרים להוציא את כספם מישראל.
לגבי הטווח הארוך מוסרים בפועלים, כי המסחר בשקל יתייצב, לאחר שהשבוע קיבל השוק חיזוק להערכות, כי הנגיד לא יהסס לפתוח פער בין הריביות של השקל והדולר, במיוחד אם פיחות חד יאיים על יעד האינפלציה של בנק ישראל. בנוסף ההערכות הן, כי בטווח של שנה קדימה, ההתחזקות של הדולר מול האירו קרובה למיצוי.
בנק לאומי
בדומה לבנק פועלים גם כלכלני בנק לאומי סבורים, כי בטווח הקצר צפוי המשך תנודתיות במסחר בשקל-דולר על רקע ההתפתחות בגזרה הביטחונית. עם זאת, מעריכים בלאומי כי בטווח הבינוני-ארוך יחזור המטבע המקומי להיסחר ביציבות מול הדולר ואף צפוי לשוב ולהתחזק על רקע היחלשותו של הדולר בעולם והמשך תנועות ההון לישראל בעתיד.
כלכלני בנק לאומי אופטימים כהרגלם, ומעריכים נכון לעכשיו, שהאירועים האחרונים אינם מהווים איום מאוד מהותי על המשך הצמיחה הכלכלית באזורינו וכי המשקיעים הזרים ימשיכו לראות בישראל יעד השקעה מועדף לביצוע השקעות ריאליות ופיננסיות בהשוואה לשווקים מתעוררים אחרים וזאת תחת ההנחה כי הלחימה לא תמשך לאורך זמן.