דיון מדיקל השלימה גיוס של 12.5 מיליון דולר

את הגיוס הובילה אייפקס פרטנרס. בנוסף הודיעה החברה כי קבלה את אישור האיחוד האירופאי ליצור ושיווק מכשיר המיוצר על ידה לבדיקת גבולותיו של גידול סרטני בשד
יניב לפן |

חברת דיון מדיקל (Dune Medical Devices) הישראלית, הודיעה היום כי השלימה סבב גיוס הון שני בהיקף של 12.5 מיליון דולר. סבב הגיוס הובל על ידי קרן הון הסיכון Apax Partners שהשקיעה 11.5 מיליון דולר. בסבב השתתפו גם Meditech Advisors, ומשקיעים פרטיים נוספים שהשקיעו בעבר בחברה. סבב הגיוס הראשון של החברה, בו גויסו 7.5 מיליון דולר, הובל גם הוא על ידי אייפקס.

בנוסף הודיעה היום החברה כי קבלה את אישור האיחוד האירופי (CE marking) למוצר הראשון שלה, מערכת המודדת את גבולותיו של גידול סרטני תוך כדי ניתוח להסרת גידולים סרטניים בשד. המערכת שפותחה על ידי החברה כוללת חיישן ידני שמשמש את המנתח במהלך הניתוח, תוך מגע עם הרקמות באזור בו בוצע החיתוך, ויחידה חיצונית שמציגה בזמן אמת את תוצאות המדידות שמבצע המכשיר. המערכת עושה שימוש בטכנולוגית RF Spectroscopy שמודדת ומנתחת את חתימות ההחזר השונות של הרקמות. מדידת הרקמות נעשית בזמן אמת ומוצגת למנתח, שיכול בעזרת הנתונים להסיר את הרקמות הנגועות בלי להותיר כל שארית. אישור ה-CE מאפשר לדיון מדיקל לשווק את המכשיר במדינות האיחוד האירופי.

"ההסמכה האירופית היא ציון דרך חשוב לחברה", אומר ד"ר דן השמשוני, מייסד ומנכ"ל החברה, "הוא מציב את המערכת בעמדת זינוק לשיווק והפצה באיחוד האירופי ויאפשר את מימוש הפוטנציאל המסחרי שלנו בטווח הרחוק באירופה, אבל חשיבות גדולה עוד יותר בטווח הקצר יש לעובדה שהוא יאפשר את הרחבת מעגל המשתמשים ואיסוף מהיר יותר של נתונים קליניים לצורך מחקר באירופה, ישראל וארצות הברית. בימים אלה אנו נערכים להרחבת הנסוי הקליני ולצורך כך אנחנו משתפים פעולה עם מיטב המרכזים בישראל. מטרת המחקר הקליני שלנו הוא ליצור מאגר נתונים נרחב ושיטתי שיוכיח בצורה חד משמעית את יכולתה של הטכנולוגיה שפיתחנו לשפר את דרך ביצועם של ניתוחים אונקולוגיים ובעיקר את תוצאותיהם. באפליקציה הראשונה אליה אנו פונים הוכחה מסוג זה תאפשר שימוש במכשיר בכל ניתוח להסרת גידול בשד. השמוש יחסוך הרבה ניתוחים חוזרים וסבל רב למספר גדול של מטופלות".

ב-20%-60% מכלל הניתוחים להסרת גידולים בארה"ב לא מושגים שוליים נקיים ומצריכים ניתוח חוזר. הניתוח החוזר הינו ניתוח מלא שכרוך בכלל הסיכונים וקיים בו סיכוי גבוה להרעה בתוצאה הקוסמטית. בישראל נדרש ניתוח חוזר בכ-30% מן המקרים. במחקר שהוצג לאחרונה בכנס השנתי של האגודה האמריקנית של מנתחי שד, דיווחו החוקרים כי למכשיר פוטנציאל להפחתה של 75% מהניתוחים החוזרים. במחקר הושוו כל מדידות המכשיר למדידות הפתולוג, שבוצעו במעבדה לאחר הנתוח.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה