לאומי: בטווח הקצר - עליות שערים וקביעת שיאים חדשים

כלכלני הבנק מוסרים, כי על תחזית אופטימית זו עלולים להעיב המשך עליית מחירי הנפט ומגמות המסחר בחו"ל במידה ויהיו שליליות. בענף המחקר של הבנק סיכמו את השבוע
ליאור גוטליב |

בענף מחקר שוק ההון של בנק לאומי סיכמו את השבוע ומסרו תחזיות. לגבי הטווח הקצר צופים בלאומי המשך עליות שערים וקביעת רמות שיא חדשות, בעיקר לנוכח ההתרחשויות החיוביות האחרונות.

כלכלני הבנק מוסרים, כי על תחזית אופטימית זו עלולים להעיב המשך עליית מחירי הנפט ומגמות המסחר בחו"ל במידה ויהיו שליליות. לגבי הטווח הארוך יותר צופים בלאומי המשך תוואי העליות, זאת בעיקר על רקע הצפי להמשך הצמיחה הכלכלית והשיפור במצב החברות.

בלאומי מסרו, כי בסיכום שבועי רשם מדד המעוף עלייה של כ-2.8%, מניות השורה השנייה המשיכו להציג תשואה עודפת ורשמו עלייה חדה שהסתכמה בכ- 3.2% וגם סקטור הנדל"ן המשיך לבלוט ורשם עלייה חדה של מעל 6%.

לעומת זאת, מניות הבנקים רשמו במהלך השבוע תשואה מתונה יותר, אם כי ביום חמישי הן רשמו עליות חדות יחסית בעקבות העלאת דרוג האשראי של לאומי ופועלים על ידי מעלות, כך שבסיכום שבועי רשם מדד הבנקים עלייה חדה של 4.2%.

ואי אפשר לכתוב סקירה בלי כמה מילים "לפחות" על רכישת גורו ההשקעות, וורן באפט. בלאומי טוענים, כי עסקת ישקר הינה עסקה חריגה הטומנת בחובה חשיבות אדירה לנוכח הבעת האמון שהיא מייצגת לגבי המשק המקומי ואפשרויות ההשקעה הקיימות בו.

עסקה זו מהווה איתות חזק מאוד למשקיעים הזרים, אשר בשנים האחרונות סימנו את ישראל כיעד השקעה אטרקטיבי מבחינה אסטרטגית ופיננסית. עניין זה מתחדד אף יותר לנוכח העובדה כי מרבית, אם לא כל השקעותיו של באפט נעשו בגבולות ארצות הברית, ואף מקבל משנה תוקף לנוכח הצהרתו כי בכוונתו להמשיך ולבחון השקעות נוספות בישראל.

כל אלו עשויים להגדיל את תנועות ההון לישראל של משקיעים זרים ולהוביל להגדלת חשיפתם לשוק ההון המקומי. בהקשר זה, נציין כי על פי נתוני בנק ישראל במהלך חודש אפריל ביצעו המשקיעים הזרים השקעות נוספות במניות הנסחרות בבורסת ת"א בהיקף של כ-90 מיליון דולר, שמצטברים להשקעות של כ-580 מיליון דולר בארבעת החודשים הראשונים של השנה, זאת בהשוואה להשקעות בהיקף של כ-2.1 מיליארד דולר במהלך שנת 2005.

באפט אינו היחיד שהביע אמון בכלכלה המקומית במהלך השבוע האחרון. בתי השקעות הזרים הוציאו המלצות חמות ואף חמות מאד, למשק הישראלי. הראשון שבהם, שפרסם המלצה חמה והגדיר את מצב המשק הישראלי "ככמעט מושלם" היה מורגן סטנלי, אשר רואה בממשלת ישראל החדשה בשורה טובה לכלכלה ולשווקים הפיננסיים. לאחר מכן פורסמה סקירת מריל לינץ', שהביע אמון והגדיר את מצב הכלכלה המקומית "הכי טוב שיש" כאשר בנוסף התייחס הבנק באופן פרטני גם לעסקת ישקר והשלכותיה על המשק והגירעון התקציבי.

גם חברות דרוג האשראי תרמו לאווירה החיובית, וביום רביעי פרסמה חברת הדרוג Moody's הודעה בדבר העלאת תחזית דרוג האשראי של מדינת ישראל מיציב לחיובי. בנוסף, נציין כי גם מליאת הכנסת אישרה אתמול אחר הצהריים את תקציב המדינה וחוק ההסדרים לשנת 2006 בקריאה ראשונה. בכך למעשה הוסרה, גם אם כי באופן חלקי, משוכה נוספת שיכלה להעיב על המומנטום החיובי בשוק המניות.

במקביל לשלל ההתרחשויות הללו, המשיכו להתפרסם הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2006. הדוחות שבלטו השבוע, בניגוד מוחלט למגמה החיובית, היו אלו של טבע ומכתשים אגן. הדוחות הכספיים שפרסמה טבע הותירו את המשקיעים פעורי פה לנוכח תוצאות מאכזבות שפרסמה החברה ואי עמידה בתחזיות האנליסטים, זאת בניגוד מוחלט לשנים האחרונות בהן הכתה החברה באופן עקבי את קונצנזוס תחזיות האנליסטים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה