HPS: כ-70% מהעובדים מרוצים מעבודתם

מחקר: אורכו של יום עבודה הישראלי טיפוסי - 8 שעות, 15% מגיעים לעבודה ברגל, 3% עובדים מהבית. תשובה על השאלה -תלוש משכורת: ה-1 לחודש או ה-10 לחודש? ועוד
שרות Bizportal |

יום העבודה הישראלי הטיפוסי אורכו כ-8 שעות בממוצע, הוא מתחיל בנסיעה בת חצי שעה ברכב הפרטי ובסיומו. כ-70% מהנשאלים מרוצים ממקום עבודתם ולא מעונינים להחליף אותו בשנה הקרובה, כך עולה מסקר שערכה חברת HPS מקבוצת "קו מנחה", לרגל יום העצמאות.

הסקר נערך באמצעות מכון המחקר "הגל החדש" בקרב 500 בני 18 ומעלה מקרב האוכלוסייה היהודית, דוברת העברית.

לירושלמים יום העבודה הארוך ביותר; גילאי 45-54 עובדים הכי קשה מתוך הסקר עולה, כי בני 45-54 עובדים את מספר השעות הרב ביותר - 9 שעות ביום, ודווקא הצעירים ביותר - גילאי 18-24 עובדים את מספר השעות הקצר ביותר - פחות משבע שעות ביום (6.8 שעות).

מקומם של הגימלאים אינו נפקד גם משוק העבודה - המשיבים בגילאי 65 ומעלה מעידים בסקר, על יום עבודה ממוצע שאורכו 5 שעות.

עוד עולה מהסקר שערך מכון "הגל חדש" כי, הירושלמים "מכורים לעבודה" עם 8.7 שעות ביום, בהשוואה ליתר חלקי הארץ: הדרום - 7.4 שעות; גוש דן 8 שעות; השרון 8.3 שעות וחיפה והצפון 8.6 שעות.

גברים עובדים מידי יום, שעה יותר בהשוואה לנשים – 8.7 לעומת 7.7 נשים. בהקשר לכך מציינת עו"ד הילה פורת, מומחית בתחום דיני העבודה ומנהלת מרכז המומחים בחברת HPS, כי בחוק אין אבחנה באורך יום העבודה בין נשים ובין גברים, כל עוד לא מדובר בעובדת לאחר חופשת לידה, אשר זכאית (למשך 4 חודשים) לעבוד שעה אחת פחות מבלי שינוכה הדבר ממשכורתה ובתנאי שהיא מועסקת במשרה מלאה.

מסיימים אוניברסיטה? מסיימים לעבוד שעתיים אחרי כולם... יום העבודה של אקדמיים (שאורכו שמונה וחצי שעות) ארוך בשעתיים וחצי יותר מיום עבודה של בעלי השכלה תיכונית חלקית ומטה (6 ורבע שעות בלבד).

מי ברכב מי ברגל מרבית הנשאלים בסקר (45%) העידו כי הם מגיעים לעבודה באמצעות רכב פרטי, 10% באמצעות רכב חברה, ו-21.4% מגיעים באמצעות תחבורה ציבורית. ההפתעה - 15% מגיעים לעבודתם בהליכה רגלית! ההסבר לכך משערים בחברת HPS, טמון ככל הנראה, בעליית מחירי הדלק או בחשש מפיגועי טרור. עו"ד פורת מציינת כי גובה החזרי הוצאות הנסיעה בישראל עומד על עלות כרטיס חופשי חודשי (אם קיים במסלול הרלוונטי) או החזר יומי של עד 21.14 שקל ליום - הנמוך מבין שתי האפשרויות.

תוצאות הסקר מלמדות עוד כי, נשים מגיעות בעיקר ברכב פרטי - 50% לעומת 40% גברים ומאידך, יותר גברים "מאובזרים" ברכב חברה 15.5% לעומת 4% מהנשים.

וכמה זמן אנחנו בדרכים? 26 דקות - זהו פרק הזמן הממוצע שאורכת הדרך לעבודה. "זמן הנסיעה לעבודה אינו נחשב בזמן שעות העבודה, למעט חריגים בהם, העובד מבצע משימה מוגדרת עבור מעבידיו למשל, איסוף עובדים אחרים מבתים", מסבירה עו"ד פורת. ויש מי שבוחר שלא לפתוח את הבוקר ב"פקקים" - 3% מהנשאלים בוחרים פשוט לעבוד מהבית!

מקטרים ונשארים בוסים יקרים, אפשר להירגע – בשנה הקרובה נשארים אתכם- 69% מהנשאלים העידו כי הם בטוחים או חושבים שלא יחליפו את מקום העובדה שלהם בשנה הקרובה. 28% בטוחים או חושבים שכן, ו-4% בלבד, אינם יודעים. תלוש משכורת: ה-1 לחודש או ה-10 לחודש? שליש מהנשאלים העידו כי הם מקבלים את משכורתם ב-1 לחודש, שליש נוסף ציינו את ה-10 לחודש. נתון מעניין שעולה מתוך הסקר של חברת HPS- הנשאלים ברמות השכר הגבוהות מקבלים את משכורת ב-1 לחודש לעומת בעלי שכר ממוצע ומטה אשר מקבלים ב-10 לחודש משכורת. תאריכים פופולריים נוספים לקבלת משכורות צוינו- ה-5 לחודש וה-9 לחודש.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה