ביו-לייט: הפטנט של חברת הבת אופטוטק אושר בארה"ב

הפטנט שנרשם בארה"ב מגן על החברה מפני פיתוחים של מכשירי לייזר מתחרים לטיפול בגלאוקומה. נזכיר, כי בשבוע שעבר, מימשה ביו-לייט את האופציה לרכישת 86% ממניות אופטוטק
ליאור גוטליב |

חברת אופטוטק, שבשליטת קבוצת ביו-לייט הבורסאית, קיבלה את אישור משרד הפטנטים בארה"ב לבקשת הפטנט הראשונה שלה. הפטנט שנרשם מגן בארה"ב על הקונספט הבסיסי של הטכנולוגיה שפיתחה אופטוטק לטיפול במחלת הגלאוקומה (לחץ תוך-עיני). אופטוטק הגישה בקשה לרישום הפטנט גם במדינות נוספות.

אופטוטק פיתחה מכשיר לייזר בעל יכולת סריקה ובקרה, המאפשר סילוק ריקמה מקיר גלגל העין באופן שלא ייפרץ גלגל העין, אך יתאפשר ניקוז יעיל של נוזל מגלגל העין, באופן שיוריד את הלחץ התוך-עיני. הפטנט שנרשם בארה"ב מגן על החברה באופן גורף מפני פיתוחים של מכשירי לייזר מתחרים לטיפול בגלאוקומה.

שיטת הטיפול של אופטוטק בגלאוקומה מתייחדת בכך שאינה פולשנית. כלומר, חלל גלגל העין אינו נפרץ כמקובל בטיפול הקונבנציונאלי בגלאוקומה. המכשיר שפיתחה אופטוטק עשוי להפוך לפשוט וקל יותר את תהליך הטיפול להפחתת הלחץ התוך-עיני מהפרוצדורה המקובלת כיום, הדורשת מיומנות רבה ונחשבת למסובכת יחסית. בעולם יש כיום, על פי ההערכות כ-67 מיליון חולי גלאוקומה. המחלה פוקדת כ-2% מהאוכולוסיה המבוגרת שמעל לגיל 60.

בהמשך לאמור בתשקיף החברה, הודיעה ביו-לייט בשבוע שעבר, כי היא החליטה לממש את האופציה שהיתה בידה לרכישת 86% ממניות אופטוטק תמורת כ-200 אלף דולר.

בשבוע שעבר דיווחה ביו-לייט, כי חברת הבת, זטיק, המפתחת ערכות לצביעה מבדלת של תאים סרטניים, הגישה 7 בקשות לפטנטים בתחום של זיהוי תאי סרטן. ההשקעה המצטברת על 7 הפיתוחים, בהם עסקה זטיק בשנים האחרונות, מסתכמת בכ-5 מיליון דולר. קבוצת ביו-לייט פועלת במחקר ופיתוח של תרופות ומוצרים רפואיים, כאשר המאפיין את כל החברות שבהן משקיעה ביו-לייט הוא ציפיה לבנית שווי מהותי בפרק זמן של 18 עד 24 חודשים שיאפשר מהלך פיננסי משמעותי של שיתוף פעולה אסטרטגי, הנפקה או מכירה. הקבוצה נמצאת בשליטתם של ד"ר עמי אייל, גל ארליך, רונית גרוס וריצ'רד נמיר. בשליטת החברה 4 חברות בנות: אובקיור (מפתחת תרופה לטיפול בהשמנת יתר) אלרג'יקה (מפתחת תרופות לטיפול חדשני באלרגיות) אופטוטק (מכשיר לטיפול בגלאוקומה) וזטיק (אבחון תאי סרטן).

ביו-לייט הנפיקה מניותיה בבורסה בתל-אביב בדצמבר 2005 וחברת סולומון שוקי הון משמשת כ"עושה שוק" במניותיה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה