83% מהחברות במשק סובלות מטעויות גביה של הבנקים

כך מצאה חברת אובליסק בבדיקה שערכה. מדובר בסכומים שיכולים להסתכם בעשרות אלפי שקלים על פני הזמן. ב-8% מהחשבונות בוצעו חיובי יתר של מעל 100,000 שקל
חזי שטרנליכט |

83% מהעסקים והחברות סובלים מטעויות גבייה ומגביית יתר של הבנקים. מדובר בחיובים שנעשו בניגוד להסכמים בכתב או בע"פ מצד הבנקים. כך עולה מבדיקה שערכה חברת אובליסק ליווי פיננסי בע"מ.

הבדיקה הקיפה חשבונות בנק של 100 חברות, בעלות מחזור עסקים של כ-10 מליון שקל ומעלה, המהווים מדגם מלקוחות אובליסק. בדיקת החשבונות נעשתה לתקופה של שנתיים אחורה. מיותר לציין כי כל הטעויות שהתגלו היו לרעת הלקוח.

מהבדיקה שערכה החברה העוסקת, בין השאר, בפתרון אתגרי מימון לעסקים, עולה כי ב-8% מהחשבונות בוצעו חיובי יתר של מעל 100,000 שקל. ב-8% מהחשבונות נעשו חיובי יתר שבין 50,000 שקל ל-100,000 שקל. ב-30% מהחשבונות נעשו חיובי יתר של 10,000 עד 50,000 שקל. וב-37% מהחשבונות התגלו חיובי יתר של פחות מ-10,000 שקל בשנתיים.

מהבדיקה עולה כי הטעות הממוצעת עמדה על 28,041 שקל, כאשר הטעות הגבוהה ביותר עמדה על 370,000 שקל.

לדברי שלום שגיב ורונן נורני, מנכ"לים משותפים באובליסק ליווי פיננסי, חיובי היתר נגרמים בעיקרם מ"נפילת" מסגרות האשראי וחיוב בריבית חריגה על כל סכום האשראי הניתן ללקוח, ומאי חידוש אוטומטי של ההטבות שניתנו ללקוח לאחר תום התקופה שנקבעה מראש. גם טעויות אנוש של פקידי הבנק וטעויות בהקלדת ההטבות שסוכמו עם הלקוח גורמות לגביה שלא כדין.

הסיבה השכיחה פחות בפועל, אך הנפוצה יותר בהסברי הבנקאים, היא טעות מחשב. המאפיין העיקרי של טעויות מסוג זה הוא שאלו הן טעויות גורפות לכלל לקוחות הבנק. למשל ביטול גורף של הטבה מסויימת.

באובליסק טוענים כי הנתון שלפיו הבנקים המובילים את הטעויות הם לאומי והפועלים, אינו מצביע על כך ששאר הבנקים אינם טועים: "הבנקים הגדולים מחזיקים במרבית הפעילות הבנקאית של העסקים בישראל, ובאופן יחסי, ככל שיש יותר לקוחות - יש יותר טעויות".

בנוסף, באובליסק אומרים כי ככל שהלקוח יותר גדול, ומבנה ההנחות שלו מורכב יותר - יש יותר סיכוי לטעויות. למעשה, לקוחות קטנים כמעט ואינם חשופים לחיובי יתר מהטעם הפשוט שהם מחוייבים בתעריפון הבנק, המייצג את המחירים היקרים ביותר בעמלות והריביות השונות הנהוגות באותו הבנק.

באובליסק אומרים כי הדרכים להתמודד עם תופעת הטעויות בגבייה הן לקבל מהבנק מסמך תעריפים המחייב את הבנק, כולל פירוט מדוייק של תום תוקף ההטבות. בנוסף, יש לדרוש בכתב גם את פירוט התעריפים וההבטחות שניתנו בעל פה. כמו כן, יש ליצור רשימת תעריפים מקיפה ומרוכזת של כל העמלות שסוכמו עם כל אחד מהבנקים איתם עובדים. בנוסף, באובליסק ממליצים לבחון כל חיוב של הבנק ממש כמו שבודקים חשבונית של כל ספק.

שמירה על תיעוד מפורט של התעריפים ותוקפם מקלה על הבדיקה השוטפת של החיובים, ובמקרה שמתגלים אכן חיובי ייתר, מאפשרת קבלת החזרים מהירה מהמערכת הבנקאית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה