אימודר מכרה זכויות על תרופה לדחיית איברים לטבע
חברת ההזנק אימודר (Immodar), שיוצאת ממרכז ואן ליר לטכנולוגיה בירושלים, מודיעה הבוקר כי השלימה עסקה להעברת זכויותיה לטבע בתרופה שנועדה לטיפול בתופעה של דחיית השתלת איברים, (Graft Rejection). היקף העסקה לא פורסם בהודעת החברה.
אימודר הוקמה בשנת 2001 במסגרת מרכז ואן ליר לטכנולוגיה. מפתחי הטכנולוגיה הם ממציאי הקופקסון פרופ' רות ארנון ופרופ' מיכאל סלע ממכון ויצמן, וכן פרופ' אלכסנדר יוסים מהמרכז הרפואי על שם רבין וד"ר רינה אהרוני ממכון ויצמן. במהלך תקופת החממה השלימה אימודר את הניסויים הפרה קליניים בהצלחה.
לדברי החברה התרופה המבוססת על הקופקסון עשויה, אם תצלח את כל הניסויים והאישורים, להביא לשיפור משמעותי בהצלחות של השתלת איברים. בחברה מעריכים כי העובדה שהתרופה מבוססת על הקופקסון עשויה לקצר שלבים בהליכים הרגולטוריים של ה-FDA.
פרופ' רות ארנון ציינה כי היתרון הטמון בטיפול התרופתי המפותח על ידי אימודר הוא ההפחתה המשמעותית של תופעות הלוואי הנגרמות על ידי התרופות למניעת דחיות שתל הנמצאות ביום בשימוש. ד"ר אלון דומניס, יו"ר מרכז ואן ליר לטכנולגיה ןמנכ"ל דוקור ואן ליר: "השותפות של החממה עם ספונסרים מהתעשיה כגון טבע, אורבוטק, Intel, IBM, AVIX, Applied Materials, מהווה נדבך חשוב מאד עבורנו ועבור חברות החממה ומאפשר קשר בלתי אמצעי עם השוק. הצלחתה של אימודר מהווה הוכחה לאסטרטגיה זו."
עדי גולדין, דירקטור ב-Immodar מטעם מרכז ואן ליר לטכנולגיה מסביר: "במהלך השנתיים שבה שהתה אימודר בחממה היא השלימה את ניסויי החיות והגיעה להסכם מסחרי משמועתי מול אחת מחברות התרופות המובילות בעולם. טבע המשמשת כאחת הספונסרים של מרכז ואן ליר ליוותה וסייעה לאימודר להגיע להישגים אלו. אנו שמחים להתחיל את הניסויים הקליניים ביחד עם שותף אסטרטגי מוביל כמו טבע, בעל יכולות ומשאבים להוביל את התרופה בהצלחה לשוק העולמי." מרכז ואן ליר לטכנולוגיות ירושלים, בניהולו של אורן גרשטיין הוא מהחממות המופרטות המובילות בארץ. המרכז מתמחה באיתור טיפוח והובלת טכנולוגיות חדשניות למימוש עסקי, בליוויה של קרן דוקור אינטרנשונל. במסגרת המרכז מוענקת ליזמויות צעירות הכוונה ותמיכה מחברות תעשיה בכירות דוגמת טבע, אורבוטק, אינטל, IBM, AVIX, NDS, APPLIED MATERIALS.