הדולר מתחזק ב-0.19% מול השקל ונסחר סביב 4.6340 שקל
הדולר מוסיף הבוקר 0.19% ונסחר ברמות של 4.6340 שקל לדולר על אף החלשותו אל מול מטבעות אחרים. בשבוע שעבר הגיע הדולר לרמות שיא של 4.65 שקלים ומאז החל תהליך של ירידה הדרגתית. ביום חמישי, ירד הדולר כאשר ברקע העליות החדות בבורסה הישראלית.
האירו יורד הבוקר ב-0.46% לרמה של 5.5384 שקלים, זאת לאחר שנסחר בעליות שערים, יחסית למטבע הישראלי, במשך כל שעות המסחר ביום חמישי.
העולם לפי פינוטק
בתחילת שבוע המסחר ממשיך הדולר להפגין חוזקה נוכח הציפיות להמשך העלאות ריבית בארה"ב לכיוון 4.25% עד תום השנה. "ככל שהריבית בארה"ב עולה ימשך המומנטום החזק של הדולר", אמר, מוקדם יותר, מנהל מחלקת מטבעות ב- Royal Bank of Scotland בטוקיו. בשבוע שעבר פורסמו במשק האמריקני מספר מדדים חיוביים ומספר מדדים שליליים, אשר במרכזם מדד אמון הצרכנים שהראה אכזבה רבה בקרב הצרכנים האמריקניים מההתפתחויות הכלכליות בעקבות מכת סופות ההוריקן האחרונה. הנתונים האחרונים בהחלט יצרו סוג של בלבול בקרב הסוחרים בשוק אשר ממשיכים לחשוש מתיקון חד, והיחלשות הדולר.
השבוע צפויים לפרסום מספר נתונים מעניינים בזירת המאקרו האמריקאית, ביניהם נתונים הנוגעים למוצרים ברי קיימא וכן פרסום התמ"ג לרבעון השלישי של 2005, הצפוי להצביע על עליה של 3.6%.
במהלך הלילה, נסחר היורו כנגד הדולר כמעט ללא שינוי, ברמה של 1.1940. המומנטום בשוק כלפי המטבע האירופאי נותר שלילי לאחר שבשבוע שעבר סגר היורו לראשונה מתחת לרמה של 1.2000 מאז תחילת חודש יולי. תחזיות עתידיות להמשך עליות הריבית בארה"ב, יחד עם מסרים מעורבים של הבנק המרכזי האירופי (ECB) לגבי הריבית באירופה, לוחצים את היורו כלפי למטה.
בכיר ב-ECB, אמר ביום שישי כי על הבנק המרכזי האירופאי לעמוד על המשמר כנגד האינפלציה. דברי הבכיר באו בניגוד להערותיו של מושל ה-ECB, אשר אמר כי שיעור הריבית עדיין תואם את שיעור האינפלציה.
היום בשעה 12:00 יפרסם הבנק המרכזי האירופי נתון בנוגע לחשבון השוטף, כאשר נתון טוב עשוי לתמוך במטבע האירופי.
המסחר בשווקי אסיה נפתח הבוקר בסימן החולשה המאפיין את המטבע היפני בשבועות האחרונים, כאשר היין נסחר סביב 115.65 יין לדולר – בסמוך לשיא שלילי של שנתיים. פעילות ערה בשוק הנגזרים מצביעה על המשך המגמה הדובית של היין כאשר הכיוון הוא 116 יין לדולר. אנליסטים ביפן מעריכים הבוקר, כי מהלך נחוש יותר של הדולר לכיוון רמת 116 יין יביא את הזוג לרמות שבין 117-118 יין לדולר. בנוסף , ממשיכות קרנות פנסיה וביטוח יפניות להפנות יותר ויותר הון מעבר לים , בעיקר לנכסים דולריים וארופיים ובכך אינן מאפשרות ליין לשחזר רמות גבוהות יותר אל מול הדולר. חולשתו של היין באה דווקא על רקע סנטימנט חיובי בכלכלה היפנית, ולנוכח ספקולציות על העלאת ריבית ביפן כבר בחצי הראשון של 2006. אל מול האירו נסחר היין סביב רמה של 138.15.