היצוא התעשייתי יגדל בתוך 5 שנים לכ-40 מיליארד ד'

כך טוען הבוקר יו"ר מכון היצוא, דוד ארצי, לקראת האסיפה השנתית של מכון היצוא. ארצי מעריך, כי השנה יגדל היצוא התעשייתי בכ-10% ויסתכם בכ-26 מיליארדי דולרים
ליאור גוטליב |

יו"ר מכון היצוא, מנכ"ל בדק מטוסים וסמנכ"ל התעשייה האווירית, דוד ארצי טוען, כי במאמץ לא גדול, ניתן כמעט להכפיל את היצוא התעשייתי בתוך 5 שנים, לכ-40 מיליארדי דולרים בשנת 2010.

להערכתו של ארצי, היצוא התעשייתי (ללא יהלומים) יגדל בשנת 2005 בכ-10% לעומת 22% אשתקד ויסתכם בכ-26 מיליארד דולרים. זאת בעיקר בשל ההאטה בקצב הצמיחה בארה"ב ובאיחוד האירופי, אשר משקלם ביצוא התעשייתי נע סביב ה-65%. נציין, כי בשנת 2004 גדל היצוא התעשייתי בכ-22%.

יו"ר מכון היצוא טוען, כי כדי להכפיל את היצוא תוך 5 שנים, יש לנקוט בשורה של צעדים - הרחבת האפשרויות בפני חברות ישראליות בפרויקטים ובמכרזים בין ? לאומיים, נקיטת פעילויות לעידוד יצואנים קטנים ובינוניים, סיוע שיווקי מיוחד לשוקי יעד נבחרים ? סין, הודו, רוסיה, דרום קוריאה ומקסיקו, וקידום יצוא השירותים.

בהקשר לקידום יצוא השירותים, ציין ארצי, כי על פי תחזיות שונות, יגיע יצוא השירותים בעולם לכמחצית מהסחר העולמי עד שנת 2020 וכי בישראל יתרון יחסי בתחום יצוא השירותים המקצועיים בזכות כוח האדם האיכותי ומגוון התרבויות. מדובר בעיקר ביצוא שירותים בתחומי רפואה, תעופה, יעוץ הנדסי, אדריכלות, אבטחה ובטיחות, שרות, תקשורת ועוד. סך יצוא של תחומים אלו מישראל הסתכם אשתקד במיליארד דולר.

ארצי ציין, כי מכון היצוא הופך להיות המשווק הלאומי, במילים אחרות, המכון יוביל בתחום ההזדמנויות העסקיות, איתורן ואח"כ יסייע בהפיכתן להזמנות בעזרת "ארגז הכלים" שפיתח וישוכלל במכון היצוא בשנים הקרובות.

היקף ההזדמנויות הפתוחות בפני המגזר העסקי במדינת ישראל הוא כמעט בלתי מוגבל והמגבלה היחידה העוצרת את הצמיחה המהירה ביצוא היא יכולת המגזר העסקי לאתר את ההזדמנויות ולהפכן להזדמנויות ייצוא, אומר ארצי.

יו"ר מכון היצוא סבור, כי ישנה חשיבות עצומה, שמכון היצוא יוביל את התהליך לאיתור ההזדמנויות העסקיות, ויהיה הגורם הדומיננטי בנושא זה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה