אלי יונס: מימון חוץ בנקאי - ישרת גם את הבנקים

כך אומר מנכ"ל בנק המזרחי טפחות בפני מועצת פורום CFO. על רקע גיבוש המסקנות הסופי של ועדת בכר, מציין יונס כי יש מבחינתו חשיבות גדולה לפיתוח המימון החוץ-בנקאי בארץ
ליאור גוטליב |

מסקנות ועדת בכר ההולכות ומתגבשות בכנסת מוצאות את מנכ"ל בנק המזרחי-טפחות, אלי יונס מתבטא בנושא המימון החוץ בנקאי. המימון שאמור להתחרות לבסוף בבנקים, כחלק מרפורמת בכר, הוא דבר חשוב לדעת מנכ"ל בנק המזרחי-טפחות.

הוא אמר במפגש שנערך בין בכירי בנק המזרחי ובין מועצת פורום ה-CFO, כי "ישנה חשיבות גדולה מאוד לפיתוח של שוק מימון חוץ-בנקאי, ובמיוחד מימון ארוך טווח. הטענה כאילו הבנקים רוצים להכשיל מהלך כזה חסרת כל שחר. אדרבא: שוק כזה ישרת בסופו של דבר גם את הבנקים עצמם, שכן ככל שירבו מקורות המימון החוץ-בנקאיים הדבר יגדיל את הצורך בניהול חוב ובמסחר בחוב - תחום עיסוק מרתק עבור הבנקים".

לדבריו, לצד יתרונותיו של השוק החוץ-בנקאי עבור חברות רבות, חייבים לזכור כי השוק הזה לא יוכל לעזור לחברות שייקלעו לקשיים כלכליים, ובשעת משבר הן עלולות למצוא את עצמן ללא הליווי הפיננסי המתאים.

"חברות שמרבית המימון שלהן נשען על מימון חוץ-בנקאי וגיוסים באמצעות הנפקות אג"ח בבורסה, עלולות למצוא את עצמן ללא גוף בנקאי שילווה אותן ביציאה ממשבר ויזרים להן מימון נוסף בנקודת זמן כה קריטית עבורן", אמר יונס.

בדבריו בפני חברי מועצת פורום ה-CFO, המאגד את סמנכ"לי הכספים של החברות הגדולות במשק, טען יונס, כי חברות הביטוח המנסות להשתלב במערך המימון החוץ-בנקאי חייבות להיות מודעות היטב למורכבות הכרוכה בהפעלת מערך אשראי. "תחום האשראי הוא מקצוע מובחן ומוגדר בדיוק כמו תחום חיתום הביטוח, והוא דורש קיומן של מערכות ניהול ומעקב רחבות-היקף. במקרה זה, כמו בשאר תחומי ההתמחות, עדיף להשתמש בשירותי המומחים בתחומם ולדעת, כי בשעת הצורך יהיה מי שיעניק את הליווי המתאים", אמר מנכ"ל מזרחי-טפחות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה