אינטל מפריחה את היונה - מעבד ישראלי חדש לניידים
התרגלנו כבר לטוב. אחרי דור הסנטרינו, המעבדים המיוחדים דלי הצריכה בחשמל המיועדים למחשבים הניידים שפותחו בחיפה, ממשיכה אינטל (INTC) בחשיפת דורות חדשים של מעבדים שהם פרי פיתוח של מרכזי החברה בישראל. פול אוטליני, מנכ"ל אינטל העולמית, חשף אתמול פרטים ראשונים על הדור הבא של ה"מיקרו-ארכיטקטורה" של אינטל.
ה"מיקרו ארכיטקטורה", כפי שהיא מכונה באינטל היא למעשה תכנון של מעבדים מרובי ליבות למחשבים. כפי שנזכר לעיל, היא פותחה במלואה בישראל. בחזית הפיתוח של הדור הבא של המיקרו ארכיטקטורה ניצבת קבוצת הניידות שבראשה עומד סגן נשיא תאגידי, דדי פרלמוטר. קבוצת הניידות הפכה למנוע הצמיחה והיצירה של אינטל, ורבים ממוצרי אינטל הם פרי הפיתוחים של מרכזי הפיתוח של אינטל בחיפה, יקום, פתח תקווה וירושלים.
המעבד הנייד שהוא הלב של הארכיטקטורה החדשה נקרא בשם הקוד: מרום. את המרום יקדים מעבד דו-ליבתי למחשבים ניידים המכונה "יונה", המפותח גם הוא בישראל. השקת היונה צפויה לרבעון הראשון של 2006, והוא יצא לשוק יצרני מחשבים בסוף 2005. היונה, נמסר מאינטל, יהיה חלק אינטגרלי מפלטפורמת Napa של אינטל.
הדור הבא של המיקרו-ארכיטקטורה של אינטל יכלול רכיבים מרכזיים של ארכיטקטורות NetBurst ו-PentiumM הנוכחיות של אינטל, כמו גם חידושים לאופטימיזציית הספק, ביצועים, ויכולת גידול. אוטליני גם הכריז על מאמץ פיתוח מוצר שיוביל לקטגוריה חדשה של מכשירי "Handtop PC" בעלי יעילות אנרגיה גבוהה ביותר, אשר מספקים את החוויה המשולבת של תקשורת ו-PC, אך דורשת פחות עוצמת עיבוד הספק ושוקלת פחות מחצי קילוגרם.
בחברה מסרו כי הדור הבא של המיקרו ארכיטקטורה של אינטל יביא למחשבים דקים יותר, קלים יותר, קרים יותר, שקטים יותר מאשר אי-פעם בעבר. הארכיטקטורה החדשה תספק מנוע עתיר ביצועים, חסכוני בהספק ובעל יכולות צמיחה, עבור הדור הבא של המעבדים הרב-ליבתיים של אינטל.