קשרי משפחה: צפי להכפלת החברות המשפחתיות לצורך מס

פירמת ראיית החשבון BDO זיו האפט צופה, כי מספר הבקשות של נישומים להכיר בחברות שבבעלותם כחברות משפחתיות לצורכי מס יוכפל עקב העליה החדה במיסוי רווח מניירות ערך
חזי שטרנליכט |

פירמת ראיית החשבון BDO זיו האפט צופה, כי מספר הבקשות של נישומים להכיר בחברות שבבעלותם כחברות משפחתיות לצורכי מס יוכפל. ככלל, חברה משפחתית, על אף שמבחינה משפטית הינה חברה לכל דבר ועניין, בפועל היא מחויבת בתשלום מיסים כמו בעל המניות היחיד המחזיק בה.

הגידול הצפוי בשימוש בחברות משפחתיות נובע לדברי הפירמה מהעלייה החדה בשיעור המס החלה על רווח מני"ע סחירים בידי חברות מחוץ לתחולת חוק התיאומים. עד היום מוסו חברות אלו על רווחי הון מניירות ערך סחירים כמו יחידים (מס בשיעור 10% /15%) ואילו החל משנת המס הבאה יחויבו הן במס רווחי הון על נכסים כאמור בשיעור של 25%.

לדברי רו"ח איל רובין, שותף מנהל באגף המיסים בפירמת ראיית החשבון BDO זיו האפט: "אטרקטיביות השימוש בחברה המשפחתית נובעת מכך שניתן לממש בחברה המשפחתית נכסי הון, כדוגמת ניירות ערך, תוך אפשרות לשלם על ניירות הערך מס מופחת, בתנאים מסוימים, כמו יחיד (מס בשיעור של 20% החל משנת 2006). והעיקר, הרווח מניירות הערך יוכל להיות מחולק לבעל המניות היחיד, ללא כל מס נוסף בגין הדיבידנד המחולק מהחברה ליחיד".

הדברים נאמרו במסגרת כנס בנושא הרפורמה במס שהתקיים לאחרונה על ידי הפירמה בשיתוף עם התאחדות הקבלנים .בכנס לקחו חלק מובילים בתחום המיסוי בארץ - מר איתן רוב , מנהל רשות המיסים בישראל, מר מאיר קפוטא ,הממונה על הכנסות המדינה, ומר משה אשר - מנהל אגף בכיר מקצועית ברשות המסים. בין הנושאים שנדונו בכנס- עקרונות תוכנית המיסים הרב שנתית, ביצוע השקעות בעידן הרפורמה, מיסוי משקיעי חוץ, קרנות נדל"ן ועוד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה