מה משפיע על טעמו של בשר צלוי?

תוכן בחסות |
נושאים בכתבה דגל וובר פחם

כולנו אוהבים בשר צלוי, בין אם מדובר על אנשים שמתחברים לעניין יותר סביב יום העצמאות שבו עם ישראל נוהג לצאת בהמוניו ולעשות על האש, כמו גם לתלות דגלים על הרכב ובין אם מדובר על אנשים שחושבים על הבילוי הזה בכל יום שישי מחדש. לכן ברור מדוע גם אתם תוהים מה באמת יכול להשפיע על טעמו של הבשר הצלוי וכדאי שתדעו שיש כמה גורמים לכך:

  • השאלה האם קניתם בשר איכותי או לא
  • איזה חלקים ונתחים אתם מניחים על האש
  • האם הבשר הופשר כראוי או שמדובר בכלל על בשר טרי
  • האם הבשר עמד במרינדה כל הלילה או לפחות כמה שעות
ובנוסף לכל אלה, גם השאלה איך בדיוק אתם צולים אותו תשפיע, כמובן, על הטעם. האפשרויות העיקריות בימינו הן גריל גז או גריל פחמים ולכן, אם אתם ניצבים מול הדילמה של בחירת הגריל שלכם, כדאי שתדעו שאפשר להבין אתכם. לא קל לבחור האם עדיף לקנות גריל גז או גריל פחמים ולכן כדאי שתעיינו במאמר שהבאנו כאן לפניכם.

 

צולים בלי בעיות

אם גם אתם מגיעים עם גישה ש "בשר צולים על פחמים", אתם בוודאי רגילים לכל הסיפור של קניית פחמים, הדלקתם, השמירה ועל האש ואז הכיבוי. עם זאת, האם זו באמת הדרך היחידה? התשובה היא לא. אומנם יש משהו מקסים בכל ההתעסקות עם האש ויש משהו נפלא לראות כך את הבשר נחרך, אך האמת היא, שכל חומרי הבעירה שאיתם אתם מדליקים את הפחמים גם עוברים לבשר. זה אומר שבסופו של דבר, כשאתם אוכלים את הבשר הצלוי, עלול להיות לו טעם של חומרי בעירה וזה כמובן משפיע לרעה על טעמו. לעומת זאת, אם תתחילו לצלות את הבשר שלכם על גריל גז זה פשוט לא יקרה! ההדלקה והכיבוי של גריל גז הם הדבר הפשוט ביותר שתוכלו לחשוב עליו בהקשר של ברביקיו, כי הדבר היחיד שאתם צריכים לעשות זה לסובב כפתור.

 

פיזור החום בצורה אחידה

עוד אתגר שעומד בפני מי שתמיד עושה "על האש", זו השאלה איך אפשר לפזר את החום בצורה שווה לכל אורך ורוחב הגדיל, ובנוסף לכך, איך לקבוע את גובה החום. בגריל פחמים זה כמעט בלתי אפשרי, שכן כל משב רוח משנה את הנתונים. בנוסף לכך, אם בבת אחת יתחיל לרדת גשם, הגריל שלכם יכבה ולא תהיה לכם אפשרות להמשיך את החגיגה. לעומת זאת, אם תיקנו היום גריל גז חדש ואיכותי, לא רק שתוכלו להדליק אותו בלחיצת כפתור, אלא גם תוכלו להיות בטוחים שהחום בו מתפזר בצורה שווה לכל אורך ורוחב רשתות הצלייה. בצורה כזאת תוכלו לנצל את כל גודל הרשתות, מה שאומר שבסופו של דבר כולכם תאכלו ביחד בארוחה. לא יהיה מצב שחלק מהאורחים אוכלים וחלק מחכים, מה שתורם כמובן לכל ההנאה מהבילוי הזה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
אביטל אופק. צילום: מיכה לובטוןאביטל אופק. צילום: מיכה לובטון

רכש מרשים לקבוצת דלקל: אביטל אופק מנהל פעילות דוראל ישראל עובר לנהל את חטיבת האנרגיה המתחדשת

בעוד הביקוש לחשמל ירוק מזנק וגם המדינה מציבה יעדים שאפתניים לשנים הקרובות, קבוצת דלקל מגייסת את אביטל אופק, זוכה פרס איש השנה בכלכלה הירוקה. עם ניסיון מוכח בפרויקטים פורצי דרך, הוא צפוי להוביל את הקבוצה קדימה באחד התחומים הצומחים בשוק המקומי והעולמי



נושאים בכתבה חשמל ירוק

בשנים האחרונות עולם הגגות הסולאריים צובר תאוצה משמעותית, בעיקר בזכות השיפור המתמשך באיכות החומרים ובטכנולוגיות ההתקנה, שמאפשרים לייצר על כל גג כמות גדולה בהרבה של מגהוואטים לעומת העבר. 

כדי לסבר את האוזן, בין שנת 2023 לשנת 2024 בלבד נרשמה קפיצה של יותר מ-25% בתפוקה. הנתון הזה הוא חלק מהמגמה הגלובלית, כאשר גם משרד האנרגיה הציב לעצמו יעד שאפתני, להוסיף עד שנת 2030 עוד כ-100 אלף גגות סולאריים בישראל. 

המהלך המדובר של דלקל

על רקע זה, קבוצת דלקל ביצעה מהלך שנחשב לדרמטי בשוק האנרגיה, כאשר גייסה לשורותיה את אביטל אופק, מי שזכה בשנה שעברה בתואר איש השנה בכלכלה הירוקה. אופק, מהשמות הבולטים בתחום האנרגיה המתחדשת, נחשב לדמות שהובילה פרויקטים חדשניים לשילוב אנרגיה סולארית בשדות חקלאיים וכל זה מבלי לפגוע בגידולים ואף לתרום לשיפור שלהם.

עבור דלקל, שמזה למעלה מ-25 שנה פועלת בענף האנרגיה הישראלי, מדובר בחיזוק משמעותי. הקבוצה שנמצאת בבעלות של יניב כהן ויונתן חי, עוסקת במגוון תחומים ובהם מימון חוץ בנקאי, גז, נדל"ן מניב, אנרגיה ירוקה ודלקים, וכיום היא מספקת שירות לכ-50 אלף לקוחות עסקיים ופרטיים ברחבי הארץ.

חטיבת המימון של החברה באה לידי ביטוי בדמות הענקת מימון חוץ-בנקאי ללקוחות החברה, דבר שמאפשר לה להקים פרויקטים רבים ומורכבים מבלי להיות תלויה בגורמים  מימון חיצוניים.