received_10215457489052474
צילום: WEBER

מה משפיע על טעמו של בשר צלוי?

תוכן בחסות |
נושאים בכתבה דגל וובר פחם

כולנו אוהבים בשר צלוי, בין אם מדובר על אנשים שמתחברים לעניין יותר סביב יום העצמאות שבו עם ישראל נוהג לצאת בהמוניו ולעשות על האש, כמו גם לתלות דגלים על הרכב ובין אם מדובר על אנשים שחושבים על הבילוי הזה בכל יום שישי מחדש. לכן ברור מדוע גם אתם תוהים מה באמת יכול להשפיע על טעמו של הבשר הצלוי וכדאי שתדעו שיש כמה גורמים לכך:

  • השאלה האם קניתם בשר איכותי או לא
  • איזה חלקים ונתחים אתם מניחים על האש
  • האם הבשר הופשר כראוי או שמדובר בכלל על בשר טרי
  • האם הבשר עמד במרינדה כל הלילה או לפחות כמה שעות
ובנוסף לכל אלה, גם השאלה איך בדיוק אתם צולים אותו תשפיע, כמובן, על הטעם. האפשרויות העיקריות בימינו הן גריל גז או גריל פחמים ולכן, אם אתם ניצבים מול הדילמה של בחירת הגריל שלכם, כדאי שתדעו שאפשר להבין אתכם. לא קל לבחור האם עדיף לקנות גריל גז או גריל פחמים ולכן כדאי שתעיינו במאמר שהבאנו כאן לפניכם.

 

צולים בלי בעיות

אם גם אתם מגיעים עם גישה ש "בשר צולים על פחמים", אתם בוודאי רגילים לכל הסיפור של קניית פחמים, הדלקתם, השמירה ועל האש ואז הכיבוי. עם זאת, האם זו באמת הדרך היחידה? התשובה היא לא. אומנם יש משהו מקסים בכל ההתעסקות עם האש ויש משהו נפלא לראות כך את הבשר נחרך, אך האמת היא, שכל חומרי הבעירה שאיתם אתם מדליקים את הפחמים גם עוברים לבשר. זה אומר שבסופו של דבר, כשאתם אוכלים את הבשר הצלוי, עלול להיות לו טעם של חומרי בעירה וזה כמובן משפיע לרעה על טעמו. לעומת זאת, אם תתחילו לצלות את הבשר שלכם על גריל גז זה פשוט לא יקרה! ההדלקה והכיבוי של גריל גז הם הדבר הפשוט ביותר שתוכלו לחשוב עליו בהקשר של ברביקיו, כי הדבר היחיד שאתם צריכים לעשות זה לסובב כפתור.

 

פיזור החום בצורה אחידה

עוד אתגר שעומד בפני מי שתמיד עושה "על האש", זו השאלה איך אפשר לפזר את החום בצורה שווה לכל אורך ורוחב הגדיל, ובנוסף לכך, איך לקבוע את גובה החום. בגריל פחמים זה כמעט בלתי אפשרי, שכן כל משב רוח משנה את הנתונים. בנוסף לכך, אם בבת אחת יתחיל לרדת גשם, הגריל שלכם יכבה ולא תהיה לכם אפשרות להמשיך את החגיגה. לעומת זאת, אם תיקנו היום גריל גז חדש ואיכותי, לא רק שתוכלו להדליק אותו בלחיצת כפתור, אלא גם תוכלו להיות בטוחים שהחום בו מתפזר בצורה שווה לכל אורך ורוחב רשתות הצלייה. בצורה כזאת תוכלו לנצל את כל גודל הרשתות, מה שאומר שבסופו של דבר כולכם תאכלו ביחד בארוחה. לא יהיה מצב שחלק מהאורחים אוכלים וחלק מחכים, מה שתורם כמובן לכל ההנאה מהבילוי הזה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
אופיר לוינגר. צילום: יח"צאופיר לוינגר. צילום: יח"צ

מדוע שכונת נווה עופר עוקפת את אזורי היוקרה של ת"א?

בעוד שאזורי היוקרה בעיר רושמים ירידה חדה בכמות העסקאות, המשקיעים והזוגות הצעירים נמשכים דווקא לשכונת נווה עופר. אופיר לוינגר, מאנשי הנדל"ן הפעילים והמנוסים בשכונה, מסביר מה בדיוק מתרחש באזור שהצליח לעקוף את כל שאר השכונות בעיר



נושאים בכתבה נדל"ן

רגע לפני סיום שנת 2026, תמונת הנדל"ן בתל אביב מתבהרת והיא חושפת תפנית לא צפויה. 

אם לאורך השנים התרגלנו לראות את מחירי הדירות בעיר הגדולה מטפסים ללא הפסקה, השנה האחרונה טלטלה את השוק והביאה עימה שינוי כיוון שלא ניתן להתעלם ממנו. 

לפי נתונים עולה כי במחצית הראשונה של השנה נרשמה ירידה של 36% במספר עסקאות יד 2 בעיר, זאת לעומת התקופה אשתקד.

כשבוחנים לעומק את המספרים מגלים תמונה מפתיעה במיוחד. דווקא האזורים היוקרתיים, שנחשבו עד לא כל כך מזמן למבוקשים ביותר, הם אלה שספגו את הפגיעה הקשה. 

לדוגמה, בצפון החדש שיעור העסקאות ירד בכ-58%, בנווה אביבים נרשמה ירידה של 53%, ובנחלת יצחק ירידה של 42%.

צילום: Freepikצילום: Freepik

מיתוסים באחזקת רכב: למה מים מהברז הורסים לכם את האוטו?

 שימוש במים במקום נוזלים ייעודיים ובחירה לא נכונה של שמן מנוע עלולים לגרום נזק לרכב לאורך זמן. כך תעשו את הבחירה הנכונה ותשמרו על הביצועים והחיים של הרכב 

נושאים בכתבה רכב

כשמדברים על אחזקת רכב, יש מיתוסים רבים שמובילים לבחירות לא נכונות — במיוחד סביב שימוש במים במקום נוזלים ייעודיים, כמו גם טעויות בבחירת שמן מנוע או טיפול שוטף. להבין נכון את מה שכן חשוב — זה לשמור על הביצועים והחיים של הרכב.

המיתוס על "כל השמנים אותו דבר"

אחד המיתוסים הנפוצים ביותר בקרב בעלי רכבים הוא ההנחה שכל שמן מנוע זהה או דומה — ולכן לא באמת משנה איזה סוג שמן נוזל למנוע. בפועל, לכל מנוע דרישות ייחודיות בהתאם לעיצובו, תקני היצרן, טווחי טמפרטורה וצריכת דלק. שימוש בסוג לא מתאים של שמן מנוע עלול לגרום להצטברות בוצה בתוך הבלוקים, לשחיקה מואצת של החלקים הנעים בתוך הגלילים, לפגיעה ביעילות הדלק ואף לקיצור חיי המנוע. שמן בעל צמיגות לא נכונה יכול לא להגן כראוי על חלקי המנוע בזמן התנעה קרה, או לאפשר טיפול חום יעיל בזמן חום מנוע גבוה, וכל אלה עלולים לגרום לנזק מצטבר לאורך זמן.

גם כאשר מדובר בשמנים באותה קטגוריה (למשל, שמן סינתטי מול שמן חצי-סינתטי), עדיין יש לבדוק ולבחור לפי המלצות היצרן והתקנים הבינלאומיים. המלצה מקצועית היא להיצמד לנחיות היצרן, להחליף שמן בזמן הנדרש לפי ספר הרכב ולבחור שמן איכותי יותר מאשר זול במיוחד — כי זה ישפיע ישירות על ביצועי הרכב ובריאות המנוע לטווח הארוך.

מיתוס "מים זה בסדר – זה בסך הכל נוזל"

המיתוס השני והרע ביותר באחזקת רכב הוא ההנחה שניתן להשתמש במים מהברז במקום נוזל קירור, רק כי "בסך הכל זה נוזל והמידע מסביב הוא מוגזם". ההמלצה החד-משמעית של כל המוסכים והטכנאים המנוסים היא להשתמש אך ורק במוצר תקני של נוזל קירור לרכב, המכיל תוספים מיוחדים המונעים קפיאה בקור, רתיחה בחום גבוה וקורוזיה בתוך מערכת הקירור.

מים מהברז עלולים להקפא בחורף, לעלות על גדותיו בקיץ, לגרום להתרחבות ותזוזה של חלקים בתוך מערכת הקירור ואף ליצור חלודה וצבריות של פתרון שישפיעו על היעילות לאורך זמן. נוסף על כך, מים לבדם אינם מכילים את התוספים שמונעים היווצרות משקעים מזיקים, מעלה את הסיכון לנזק לרדיאטור, לפתח חורים או להוביל למצב שבו מנוע מתחמם יתר על המידה.