דולר אוסטרלי - הזדמנות לשורט

הדשדוש של הצמד פותח אפשרות למכירה בחסר של הצמד
אייל גורביץ |

הכיוון הכללי

הדינאמיקה המתקיימת בין הדולר האמריקאי לאוסטרלי יכולה לשמש כר נוח לפעולה לכל סוחר מט"ח בעל מיומנות בסיסית. אלה הנהנים מפעילות קצרת מועד חייבים לקחת בחשבון הן את הצורך לבלות פרק זמן ניכר מול המסך והן את הצורך ביכולת תגובה מהירה ובלתי מהססת. מסחר קצר טווח דורש מיומנות גבוהה ורצוי שסוחרים מתחילים ימנעו ממנו. לסוג המסחר הזה מגיעים לאחר שבונים יכולת לסחור בטווחים ארוכים יותר.

המגמה לטווח הקצר

מבט על גרף הנרות התוך יומי בו כל עמודה מייצגת 120 דקות חושף את התמונה הבאה :

1. במהלך הימים האחרונים נוטה הצמד הזה לדשדש בין רמות קבועות ומוגדרות. דינאמיקה זו מאפשרת בניית תוכנית מסחר המתבססת על התנהגות המגמה הארוכה יותר. היות והמגמה הארוכה יותר בדולר האוסטרלי היא מגמת ירידה, רצוי, למען שמירת רמת סיכון נמוכה, לבסס את הפעולה בכיוונה, כלומר מטה. .

2. כפי שאפשר לראות על הגרף קיימת רמת התנגדות משמעותית בין 0.8500 - 0.8530 דולר. רמה זו המיוצגת על ידי נקודת השיא שנרשמה ב-2 ליולי. יחד עם רמת התנגדות טבעית זו אפשר לראות גם את ההתנגדות המיוצגת על ידי הרצועה העליונה של בולינגר שרובצת בדיוק שם. אזור זה נקרא "אזור המכירה בחסר".

כלומר, השלב הראשון, הוא ההחלטה על המחיר. הרצון לפתוח פוזיציית שורט מחייב לחפש מחירים המייצגים "קניות יתר". מחירים כאלה אפשר למצוא בסמוך לרמות התנגדות אך לא רק.

התזמון

כל בר דעת יודע שהתנפלות על צמד מטבעות סופה להסתיים בדמעות. אי אפשר להרוויח במסחר ללא תכנון מוקדם. קיים פער זמן בין ההחלטה לבין הביצוע בפועל. מבחינת התזמון השלבים הם אלו :

1. המתנה להגעת הדולר האוסטרלי לטווח המחירים העליון היא תנאי הכרחי ובלעדיו לא תתבצע עסקה.

2. שימוש בשני כלים טכניים שמטרתם לאתר מצבים של "קניות יתר" או "מכירות יתר". אפשר לעשות שימוש במדד הסטוקסטי האיטי ובcci- בברירת מחדל של 5 ימים.

3. כדי לפתוח פוזיציית שורט על הדולר להגיע לרמה האמורה יחד עם המדדים הטכניים שיצביעו בו זמנית על מצב של קניות יתר. כלומר, מדד cci חייב להיות מעל לרמת 100+ בעוד הסטוקסטי האיטי חייב להיות מעל לרמת 80%.

4. מיד לאחר מכן, יש להמתין לנר אדום. מחיר העסקה בשלב זה עדיין לא ידוע אך הוא חייב להיות בטווח המחירים בו נקבתי.

סיכום

סוחר מט"ח מקצועי אמור לדעת לזהות את הצמד המובהק ביותר למסחר. ומהבחינה הזאת, אפשר לומר שנכון להיום הצמד Aud/usd מספק את רמת הסיכון הנמוכה ביותר למסחר בחסר. בסקירה הנוכחית בניתי את שלד תוכנית העבודה. מכאן, על הסוחר להמשיך ולבנות אותה יחד עם הדינאמיקה שתיווצר במהלך יום המסחר.

גרף דולר - דולר אוסטרלי 5.7.10

הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.

אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה