הסטארט-אפ נוירודרם סיים את השלב הראשון בניסוי קליני ראשון בתרופה לטיפול בפרקינסון

מטרת הניסוי היתה, לבדוק את בטיחותה של התרופה. ד"ר עודד ליברמן, יו"ר נוירודרם הנמנית על קבוצת קפיטל פוינט אמר: "תחילת ניסויים בבני אדם הוא בבחינת אבן דרך משמעותית עבור כל חברה המפתחת תרופות"
תומר קורנפלד |

הסטארט-אפ נוירודרם מקבוצת קפיטל פוינט המפתחת תרופות להחדרה עורית במחלות של מערכת העצבים המרכזית השלים בהצלחה את שלב הגיוס והמתן בניסוי קליני ראשון ב-ND0611, תרופה המייצבת את רמת הלבודופה בדם ומיועדת לטיפול בחולי פרקינסון.

מטרת הניסוי היתה, לבדוק את בטיחותה של התרופה, במינונים שונים. הניסוי נערך בישראל, בקבוצת מתנדבים, ובמסגרתו עוד יבוצעו בדיקות נוספות לקביעת רמת הלבודופה שהושגה בדם הנבדקים.

ד"ר עודד ליברמן, יו"ר נוירודרם, אמר היום: "תחילת ניסויים בבני אדם הוא בבחינת אבן דרך משמעותית עבור כל חברה המפתחת תרופות. ND0611מיועדת להוות אלטרנטיבה חדשה וחדשנית לחולי פרקינסון, שכן התקווה היא שהתרופה תמתן את הבעיות המוטוריות המשפיעות על חיי היום יום של אותם חולים".

ND0611 מיועדת לטיפול במחלת הפרקינסון. כיום, הטיפול העיקרי והנפוץ בחולי פרקינסון מתבצע באמצעות גלולת הלבו-דופה (אשר 'מפצה' על החוסר בדופאמין האופייני למחלה) אך היא מאבדת את השפעתה בגוף תוך זמן קצר. נטילתה דרך הפה אינה מאפשרת שמירה על רמה קבועה בדם ומחישה את התפתחותם של סיבוכים מוטוריים וירידה ביעילות הגלולה.

התרופה של נוירודרם מבוססת על פורמולציה ייחודית שאמורה להבטיח רמה גבוהה ורציפה של לבו-דופה בדם. הטיפול אמור להתאים הן לחולים מתקדמים והן לחולים בשלבים ראשונים של המחלה.

שוק התרופות למחלת הפרקינסון מוערך כיום ביותר משלושה מיליארד דולר לשנה. מספר גדול של חברות תרופות מובילות מוכרות מוצרים בתחום הטיפול התרופתי בפרקינסון, בכללן גלקסו-סמית-קליין, נוברטיס, בורינגר אינגלהיים, טבע ו- UCB. מספר חולי הפרקינסון בעולם מוערך ב- 4-6 מיליון חולים, מהם, עפ"י האגודה האמריקאית לפרקינסון, כ- 1.5 מיליון בארה"ב. כ- 70-80% מהחולים בפרקינסון מטופלים בתרופת הלבו-דופה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה