שוק הנדל"ן האמריקני: היכן קל יותר לרכוש בית באינדיניאפוליס או בניו יורק?

המשבר הכלכלי בארצות הברית גרם לעלייה בשיעורי האבטלה ולצניחה במחיר הבתים. אתר CNNMoney ערך סקירה של 5 הערים הנוחות ביותר לרכישת בתים ו-5 הערים הכי פחות ברות השגה עבור האמריקנים
לירן סהר |

שוק הבתים האמריקני מגוון מאוד ולאחר המשבר הכלכלי ניתן לאתר בו נכסים שמחיריהם צנחו בעשרות אחוזים. אתר החדשות CNNMoney ערך דירוג של חמשת אזורי המטרופולין הקלים יותר לרכישת נכס בארצות הברית ושל חמשת האזורים הרחוקים ביותר מהישג ידם של האמריקנים לפי התאמה של נתוני השכר השנתיים למחיר הנכסים בשוק.

חמש הערים הנוחות ביותר לרכישת בתים:

1.אינדיניאפוליס: אזור המטרופולין ה-33 בגודלו בארצות הברית בעל אוכלוסיה של 1.7 מיליון איש. השכר הממוצע השנתי יחסית גבוה ועומד על 68,700 דולר. מחיר הבתים החציוני סביר ועומד על 96 אלף דולר. מגיפת עיקולי הבתים בעיר, כ- 18 אלף ב-2009, שומרת על רמת המחירים הנמוכה. משבר תעשיית הרכב האמריקני פגע קשות בעיר, אולם מעברן של חברות תרופות, בנקים, משרדים ממשלתיים וחברות ביטוח לעיר שמרו על שיווי משקל בשוק התעסוקה ושיעור האבטלה בחודש מרץ עמד על 9.5 אחוז.

2..יאנגסטאון, אוהיו: במשך שנים רבות העיר נחשבה לעשירה ודינאמית בשל תעשיית הברזל המשגשגת המצויה בה, אולם סגירת המפעלים בשנות ה-70 הותירה 40 אלף איש מחוסרי עבודה. השכר השנתי הממוצע עומד על 53 אלף דולר ושיעור האבטלה בעיר עמד על 14 אחוז בחודש מארס. בשל המחסור במקומות תעסוקה אוכלוסיית העיר התכווצה והותירה בתים ריקים למכירה במחירים זולים. הריבית הנמוכה, יחד עם מחיר חציוני של 69 אלף דולר עשויים להשיב את האוכלוסייה לעיר.

3..סיראקוס, ניו יורק: העיר ממוקמת במיקום אטרקטיבי בקרבת כבישי גישה מרכזיים. בעיר יש תעשיה מבוססת שנפגעה בשנים האחרונות. אוכלוסיית העיר קטנה בשנים בעשורים האחרונים בכמחצית ועומדת כיום על 140 אלף נפש, נתון המעיד על שיעור נכבד של בתים ריקים המוריד מאוד את רמת המחירים. המחיר החציוני לבית עומד על 95 אלף דולר והמשכורת השנתית הממוצעת באזור עומדת על 64,300 דולר.

4..דייטון, אוהיו: בקרבת העיר ממוקם בסיס חיל האוויר ומפעלי תעשיה אווירית המספקים תעסוקה לעיר, אולם הירידה בהיקף היצור התעשייתי הכבד בשנתיים האחרונות דחף את כלכלת העיר לכיוון ענפי התעשייה השירותיים וכתוצאה מכך שיעור האבטלה בה גבוה ועמד על 12.3 אחוז בחודש מארס. אוכלוסיית העיר פחתה מ- 260 אלף נפש ב-1960 ל- 150 אלף כיום. הביקושים הנמוכים בעיר הותיר בעשור האחרון את המחיר החציוני 88 אלף דולר, בעוד השכר השנתי הממוצע עלה מ- 55 אלף דולר ל- 62 אלף דולר.

5..גראנד ראפידס, מישיגן: העיר מהווה מרכז לייצור רהיטים שבעבר ידע ימים טובים יותר וכן מספר מפעלי ייצור למכוניות אשר דעכו יחד עם כלל תעשיית הרכב האמריקנית. כלכלת העיר מגוונת יותר כיום ומבוססת על שירותי רפואה. שיעור האבטלה בעיר עומד על 12.8 אחוז. השכר השנתי הממוצע עומד על 62,500 דולר ומחיר הבתים החציוני הוא 102 אלף דולר.

חמש הערים הכי פחות ברות השגה: 1.ניו- יורק: מחיר הבתים בעיר ניו יורק ופרבריה גבוה משמעותית מערים אחרות בארצות הברית בהתחשב בשכר השנתי הממוצע העומד על 65 אלף דולר ונחשב לנמוך יחסית למחיר וליוקר המחיה בעיר. יכולת רכישת הבתים שופרה בתקופה האחרונה כאשר מחיר הבתים החציוני צנח מחצי מיליון דולר בתקופת השיא ל-426 אלף דולר כיום. רמת המחירים בעיר הצליחה לשמור על יציבות יחסית לערים אחרות, אולם היא מושפעת מאוד מהמתרחש בוול סטריט.

2.סאן פרנסיסקו: מחירי הבתים באזור מפרץ העיר עלו בשלושת החודשים האחרונים של שנת 2009, אולם הם עדיין רחוקים מאוד ממחירי השיא של שנת 2006 כאשר המחיר החציוני עמד על 769 אלף דולר. המחיר החציוני כיום עומד על 585 אלף דולר. השכר השנתי הממוצע בעיר הוא בין הגבוהים במדינה ועומד על 98 אלף דולר, אולם העיר סובלת מ- 11 אחוז אבטלה וממגפת עיקולים של 54 אלף בתים.

3.הונולולו, הוואי: העיר הגדולה ביותר בהוואי נחשבה מאז ומעולם כיקרה בגלל המחסור בקרקעות והעלות הגבוהה של יבוא חומרי הבנייה. המחיר החציוני של הבתים בעיר עמד בשיאו על 585 אלף דולר בסוף 2007, אחר כך ירד לשפל של 390 אלף דולר ברבעון הראשון של 2009 וכיום עלה בחזרה ל-403 אלף דולר. כלכלת הוואי תלויה מאוד בתיירות, ענף הסובל מירידה מתמדת לאור המצב הכלכלי הירוד של האמריקנים החושבים על כל דולר. שיעור האבטלה בעיר נמוך ועמד בחודש מארס על 5.6 אחוז והשכר השנתי הממוצע גבוה יחסית ועומד על 81,700 דולר.

4. סנטה אנה, קליפורניה: העיר נפגעה קשות במהלך המשבר הכלכלי בשל היותה אחד מהמוקדים המרכזיים להתפוצצות בועת מחירי הנדל"ן. בעקבות המשבר רבים איבדו את עבודתם ומחיר הבתים החציוני ירד מרמות שיא של 630 אלף דולר באמצע 2006 למחיר חציוני של 410 אלף דולר כיום. העיר סובלת משיעור אבטלה של 11.7 אחוז והשכר הממוצע עומד על 87,300 דולר.

5..לוס אנג'לס: עם אוכלוסיה של כ- 4 מיליון איש ו-13 מיליון איש יחד עם פרבריה, לא נותרו בעיר כמעט קרקעות לבנייה, נתון שהעלה מאוד את עלויות הפיתוח ואת מחירי הבתים. אולם, למרות נתון זה, מחירי הבתים צנחו בכמעט 40 אחוז מאמצע 2006. המחיר החציוני לבית בעיר עומד על 306 אלף דולר והמשכורת השנתית הממוצעת היא 62,900 דולר. העיר סובלת משיעור אבטלה גבוה של 11.7 אחוז וממספר גבוה של 176 אלף בתים מעוקלים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה