הקונים הסתערו על השוק: מדד המעו"ף זינק ב-2.4%, מניות הבנקים בלטו
הבורסה בתל אביב פתחה את שבוע המסחר בעליות שערים חדות. המגמה החיובית שנרשמה לאורך כל יום המסחר הלכה והתחזקה בשעת המסחר האחרונה עם כניסתם של משקיעים מוסדיים שמצאו לנכון לנצל את הירידות החדות שנרשמו מתחילת החודש במחירי המניות.
מדד המעו"ף זינק בכ-2.35% לרמה של 1,127 נקדות - וסגר בגבוה היומי. מדד ת"א 75 עלה 2.04% בהובלת מניות טאואר ומניות אלביט הדמיה. מניות הבנקים טיפסו ב-3.4% ורשמו את התשואה הטובה ביותר בקרב המדדים המובילים. מדד הנדל"ן 15 עלה ב-3.2%.
ביום חמישי - כנס BizportalEXPO בו ייקחו חלק מנהלי ההשקעות הראשיים של הגופים הגדולים בישראל, המנכ"לים של חברות הגז הגדולות, בכירים בתחום הנדל"ן ועוד.
הריבית צפויה להיוותר ללא שינוי
מחר, יפרסם בנק ישראל את החלטת הריבית לחודש יוני. על-פי תחזיות רוב הכלכלנים צפוי נגיד הבנק, הפרופ' סטנלי פישר, לתת משקל כבד יותר לחוסר היציבות בשוק ההון ולהותיר את הריבית ללא שינוי על רמה של 1.5%.
תתמוך בהחלטה זאת גם האינפלציה שבאפריל התכנסה אל תחום היעד השנתי שקבעה הממשלה (1%-3%). כמו כן, ע"פ נתונים שפרסם בנק ישראל האינפלציה הצפויה ל-12 החודשים הבאים המחושבת על פי נתוני שוק ההון עומדת על רמה של 2.7%.
מסכמים שבוע אדום במיוחד
שבוע המסחר האחרון בתל אביב היה קצר בשל חופשת חג השבועות (שלישי-רביעי), אך הדבר לא הפריע לבורסה לרשום את אחד השבועות הגורעים ביותר בשנה האחרונה. מדד המעו"ף איבד תוך 3 ימי מסחר 4.6% מערכו ורשם את השבוע הגרוע ביותר מאז ה-18 ביוני 2009. מדד ת"א 75 הגדיל לעשות וצנח ב-8% - הירידה החדה ביותר מאז השבוע שהסתיים ב-25 בדצמבר 2008
בסוף השבוע בוול סטריט נרשם מסחר תנודתי, עם צניחה בחמישי, כאשר ביום שישי נרשם ריבאונד והמסחר נסגר בירוק. בסיכום שבועי, מדד הדאו ג'ונס 4%, ה-S&P500 איבד 4.2% ואילו הנאסד"ק ירד 5%. עוד נציין כי הדאו ג'ונס עכשיו השלים נפילה של 9% מהשיא אליו הגיע השנה, זאת לאחר שביום חמישי נכנס לראשונה לטרטוריה (ירידה של 10% מהשיא) המסמלת תיקון בראלי שהחל במארס 2009.
קצב הפדיונות מהקרנות המסורתיות גבר בשבוע האחרון, כך עולה מנתונים שהתקבלו ממיטב. בשבוע שעבר הציבור פדה 120 מיליון שקל ליום, זאת לעומת 90 מיליון שקל ליום בשבוע שקדם לו, כאשר במהלך 13 ימי המסחר האחרונים תעשיית הקרנות רשמה פדיון של 1.77 מיליארד שקל.
משבר החוב באירופה
בינתיים ביבשת הישנה, שרי האוצר של האיחוד האירופי החליטו היום בבריסל על הקשחת הסנקציות על מדינות בעלות שיעורי גירעון גבוהים. מדובר בהטלת קנסות וסנקציות לא כלכליות נוספות. עם זאת, למעט גרמניה, שרי האוצר פסלו הקמתו של מנגנון לטיפול במדינות המגיעות למצב של חדלות פירעון ריבונית.
ביום רביעי: עדכון מדדי MSCI
בתוך כך, הסוחרים בת"א ממתינים ליום ד' (ה-26 במאי), היום בו תעבור ישראל לסטטוס של מדינה מפותחת לפי ה-MSCI. מחזור המסחר ביום זה צפוי להיות ענק וייתכן שאף ירשם מחזור שיא של למעלה מ-5 מיליארד שקלים.
בשבועות האחרונים דובר רבות על השדרוג של ישראל לשוק מפותח במדדי MSCI ביחס לשוק המניות המקומי - וניתן להגיד שבצדק. אך לסיפור גם צד שני והוא שוק המט"ח. בסקירה מיוחדת שהוציא לאחרונה ג'יי.פי מורגן, העריך ענק הבנקאות כי למניות ישראליות יזרמו ביקושים של כ-1.6 מיליארד דולר נטו (בקיזוז יציאת הכספים) במועד העדכון בפועל.
בסקירתם מציינים האנליסטים כי הם צופיים כניסה של 1.692 מיליארד דולר לתוך השקל. נציין, כי ביקושים צפויים להגיע מהדולר, האירו ומטבעות נוספים כגון היין היפני. בבנק ישראל עוקבים מקרוב אחרי המתרחש בשוק המט"ח ומודעים למסחר הער הצפוי ביום רביעי הקרוב.
טל רובינשטיין: "לא הייתי מספידה את שוק ההנפקות"
ברקע לסערה בשווקים, המוסדיים הישראלים, אלה שנמצאים בעמדת הקונה בהנפקות, לא מראים עניין רב מידי להגדיל את החשיפה שלהם ובמקרה הטוב משתתפים בהנפקות בכדי להחליף ניירות בתיק שלהם ולא בכדי להגדיל את החשיפה. כל זאת קורה רגע לפני הנפקת הענק של קבוצת עזריאלי.
"מן הסתם כשהשווקים סוערים, גם ההנפקות צריכות לעבור התאמה מסוימת", כך אמרה בראיון מצולם ל-BizportalTV טל רובינשטיין, מנכ"לית כלל פיננסים חיתום. "צריך לזכור שהרבעון הראשון היה רבעון שיא מבחינת כלל חיתום עם 60 הנפקות ולגבי הרבעון השני, רק בשבוע האחרון היו לנו 4 הנפקות כך שהשוק ממשיך להפגין עוצמה. כפי שאני רואה את זה, השוק אומנם יותר סלקטיבי כעת אבל לא הייתי מספידה את שוק ההנפקות".
מניות במרכז
מניית כיל טיפסה 3.1%. לקראת פרסום דו"חותיה ביום שלישי, בבית ההשקעות IBI מזהים במחיר המניה הזדמנות. לדברי האנליסט גיל בשן, "מחיר המניה הנוכחי מהווה נקודת כניסה נוחה", ואף ממליץ לנצל ירידות להצטיידות במניה.
תגליות הגז לחופי ישראל צפויות לשלשל לקופת המדינה לא פחות מ-16 מיליארד דולר כתוצאה ממיסוי, כך קובע מחקר בכנסת. עם זאת, בנייר המחקר צויין כי בהשוואה למדינות אחרות המיסוי בישראל הינו נמוך באופן יחסי. לפי המחקר, החברות דלק (דלק קידוחים יהש, דלק אנרגיה), נובל אנרג'י וישראמקו יהש מחזיקות ביחד בקרוב ל-50% משטחי קידוחי הנפט והגז הגדולים בישראל.
רציו יהש חוברת לאיזי אנרגיה, הזדמנות ישראלית, בעל השליטה בשותפות ישעיהו לנדאו ולגאולוג איתן איזנברג בבקשה לקבל את רישיון "דולפין". לפידות חלץ תמכור 10% מרשיון 'שרית' להזדמנות ישראלית ואילו זכי רכיב, זרח יהש וגבעות יהש פועלות לקבלת רישיון 'מקס'.
חברת אלוני חץ דיווחה היום על תוצאותיה לרבעון הראשון של שנת 2010. החברה סיכמה את הרבעון עם רווח נקי של 118 מיליון שקל, זאת לעומת 42 מיליון ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה הסתכמו ב-160 מיליון שקל.
שלמה אליהו, בעל המניות הגדול בבנק לאומי, הודיע לדירקטוריון הבנק כי במידה והאסיפה הכללית של הבנק לא תידחה, הוא לא ישתתף בבחירת הדירקטורים החדשים לבנק.
חברת אלביט הדמיה החליטה לנצל את המפולת האחרונה בשווקים והודיעה היום על מהלך רכישה חוזרת של מניות בהיקף 30 מיליון שקל.
חברת כן פייט ביופרמה דיווחה על התחלת גיוס חולים לניסוי קליני שלב II לטיפול במחלת הגלאוקומה לאחר שקיבלה אישור ממשרד הבריאות.
למרות שכור לא מימשה ממניות קרדיט סוויס, הפרנק השוויצרי עשה את העבודה. חברת כור מקבוצת אידיבי בשליטתו של נוחי דנקנר, סיכמה את הרבעון הראשון של 2010 עם רווח נקי בסך של 207 מיליון שקלים, ירידה של 17.5% בהשוואה לכ-251 מיליון שקלים ברבעון המקביל אשתקד.