ירידות מסביב לעולם: תוכנית אובמה מגבירה את החששות ומכניסה הבורסות לסחרור
ירידות שערים חזקות נרשמות היום בבורסות העולם ברקע להצהרתו של נשיא ארה"ב להטיל חבילת מגבלות רגולטוריות על הבנקים הגדולים בארה"ב, הודעה שגרמה למניות הבנקים הגודלים בוול סטריט לרשום צניחה של כ-5%.
אמש הציע נשיא ארצות הברית ברק אובמה להטיל חבילת מגבלות רגולטוריות על המגזר הפיננסי בכדי למנוע מצב בו נטילת סיכונים של אחד הבנקים תוכל לאיים על יציבותה של הכלכלה האמריקנית. אובמה מבקש לבצע הבחנה בין בנקים מסחריים לבנקי השקעות, אך הוסיף כי לא ילך רחוק עד לחקיקתו מחדש של חוק גלאס-סטיגל מ-1933, שבוטל בזמן כהונתו של הנשיא קלינטון.
"בעוד שהמגזר הפיננסי הינו חזק יותר היום מכפי שהיה לפני כשנה, הוא עדיין פועל תחת אותם החוקים שהובילו אותו כמעט לקריסה", אמר הנשיא. לדבריו, כמה מהבנקים רושמים "רווחי שיא", אך עם זאת טוענים כי אינם מסוגלים להעניק הלוואות לעסקים קטנים, או להשיב את כספם של משלם המיסים שהוזרמו על מנת לחלצם.
לאחר שפתחו בירידות שערים מתונות, המדדים המובילים בבורסות המרכזיות באירופה רושמים בשעה זו ירידות שערים של מעל 1%, זאת לאחר שאיבדו כ-1.4% במסחר אתמול. באופן בלתי מפתיע, מניות הבנקים האירופים נמצאות תחת לחץ, ביניהם ברקליס, HSBC ו-UBS.
בשעה זו, מדד הפוטסי משיל 1.2%, הדאקס מאבד 1.18% ואילו הקאק מוביל את הנסיגה בירידה של 1.32%.
הבוקר באסיה ננעל המסחר ביום חמישי של ירידות שערים. מלבד הירידות שנרשמו במניות הבנקים בשל החששות מרפורמת הבנקאות של אובמה, גם צעדיה של סין שיחקו תפקיד. סין, שרשמה צמיחה של 10.7% במהלך הרבעון הרביעי של 2009, חוששת מהיווצרותה של בועה ובשוק מעריכים כי יתכן והיא תתחיל בהעלאת שיעור הריבית.
עם סגירת המסחר במזרח הרחוק, מדד הניקיי ירד ביפן 2.56%, מדד שנחאי איבד בסין 0.96%, מדד ההנג סנג השיל בהונג קונג 0.65%, מדד הקוספי נסוג בדרום קוריאה 2.19%.
החוזים העתידיים על מדדי וול סטריט, שמוקדם יותר נסחרו במגמה מעורבת, מאותתים בשעה זו על פתיחה בירידות שערים.
החוזים עברו לאחרונה להיסחר בירידות, ברקע לפרסום