אישור המפעיל הוירטואלי: "הקטליזאטור היותר משמעותי לתחרות הוא רכישת מירס"

משרד התקשורת הודיע כי מהיום ניתן להגיש בקשות לקבלת רשיון מפעיל וירטואלי. עם זאת, במיטב טוענים: "הקטליזאטור היותר משמעותי לתחרות בענף הוא רכישת השליטה במירס וחבירה אפשרית של החברה להוט"
יונתן גורודישר |

התחרות בשוק הסלולר צפוייה להתגבר בתקופה הקרובה לאחר שמשרד התקשורת הודיע כי מהיום ניתן יהיה להגיש בקשות לקבלת רשיון למפעיל סלולרי וירטואלי (MVNO). במיטב סבורים כי מהלך זה של משרד התקשורת, יחד עם רכישתה של מירס לאחרונה על ידי פטריק דרהי, צפויים להביא לעלייה בתחרות בשוק הסלולר.

משרד התקשורת הודיע כי החל מהיום יוכלו חברות להגיש בקשה לקבלת רשון מפעיל וירטואלי בשוק הסלולר. המפעיל הסלולרי ירכוש מחברות הסלולר דקות שיחה במחיר סיטונאי וישווק אותן ללקוחות במחיר קמעונאי. לדברי האנליסט ניר זוננברג ממיטב בשיחה עם Bizportal, אם המשקיעים בזירת הסלולר צריכים להיות מודאגים זה בגלל שהתחרות שצפוייה לגדול בעקבות החלטה זו, כמו גם בעקבות מכירתה של מירס.

"המשמעות של ההודעה הנוכחית של משרד התקשרות היא בעיקר פורמאלית, והחל מהיום חברת יוכלו להתחיל לנהל מו"מ מול חברות הסלולר על התעריף הסיטונאי", הסביר האנליסט ניר זוננברג ממיטב, כאשר במידה והחברות לא יגיעו לידי הסכמה משרד התקשרות יקבע בעצמו את התעריף.

"הקטליזאטור היותר משמעותי לתחרות הוא רכישת השליטה במירס"

"ברמת דמי הקישוריות הנוכחית, המודל העסקי של המפעיל הוירטואלי הוא גבולי למדי", טוען זוננברג, אך הוסיף כי הוא מאמין משרד התקשורת יפחית את דמי הקישוריות עד לכ-50% באופן הדרגתי, זאת לאור נחישותו לקידום הנושא.

זוננברג מסביר כי איום המפעיל הוירטואלי על חברות הסלולר הינו מוגבל בטווח הארוך, אך עם זאת צפוי להסב להן נזק בטווח הקצר. בהתייחסות לנושא הסביר זוננברג כי "הקטליזאטור היותר משמעותי לתחרות בענף הוא רכישת השליטה במירס וחבירה אפשרית של החברה להוט".

לפני קצת יותר מחודש רכש איש העסקים הצרפתי פטריק דרהי על רכישתה של חברת מירס בתמורה ל-170 מיליון דולר, זאת לאחר שלפני מספר חודשים רכש את השליטה בחברת הכבלים הוט. עם זאת, עדיין לא ברור לגמרי האם דרהי יבקש להיכנס לתחרות מחירים אגרסיבית בשוק הסלולר, זאת מכיוון שהדבר עשוי לגרור תחרות גוברת גם בזירת הטלוויזיה הרב ערוצית.

"אנו נשארים בעמדה כי עדיף לרכז את ההשקעה בתחום התקשרות דרך בזק, הבעלת גיוון עסקי רב", סיכם זוננברג, המחזיק בהמלצת 'קנייה' למניה. "בין חברות הסלולר אנו מעדיפים את פרטנר בהמלצת 'תשואת יתר'", הוסיף זוננברג. לדבריו, לאחר ביצועים חלשים במהלך השנה האחרונה, בשנה הקרובה המניה צפויה לעבור תהליך אגרסיבי של התייעלות ועל כן תהפוך לאטרקטיבית מבין מפעילות הסלולר. "בשנת 2009 מניית פרטנר פגרה, לא שלא בצדק, אחרי סלקום. עכשיו היא מדביקה פערים".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה