הרכיב המנייתי גדל: הציבור הגביר השקעות במניות מקומיות בנובמבר, מתקרבים לרמות השיא של 2007
שוק המניות ממשיך לעלות ואיתו גם שווי הרכיב המניות בתוך תיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור, המתחיל להתקרב לרמות השיא אליו נסק באוקטובר 2007. כך עולה היום (ד') מנתוני בנק ישראל על התפתחות תיק הנכסים של הציבור.
שיעור המניות הכולל בתיק הנכסים הכספיים שבידי הציבור טיפס בחודש נובמבר ב-0.6%, כאשר החזקת הנכסים במניות בארץ ובחו"ל עלתה לרמה של 22.7% מסך התיק - הגבוהה ביותר מאז אוגוסט 2008 (אז עמדה על 22.8%) ומשקפת עלייה של כ-4.55% מאוקטובר.
במקביל חלה עלייה בסך ההשקעות של הציבור במניות בארץ ל-414.2 מיליארד שקלים מ-396.2 מיליארד שקלים בחודש הקודם, בעוד סך התיק גדל ב-32.8 מיליארד שקלים לסך של 2.269.4 טריליון שקלים - שיא כל הזמנים. שיעור העלייה בסך התיק עמד על 1.47%.
מתקרבים לשיא כל הזמנים
המשקיעים הישראלים שמרו על שיעור המניות בחו"ל, כולל החזקות בעלי עניין במניות הישראליות הנסחרות בחו"ל (ללא החזקתם בחברות הדואליות הנכללת בנתוני ההחזקה במניות בארץ), על רמה של 4.4%, בדומה לחודש אוקטובר (לפי הנתונים המתוקננים).
העלייה במשקלי המניות שנרשמה בחודש נובמבר באה במקביל לעליות בבורסה אך בלטה יותר: מדד המעו"ף עלה ב-5.9% ומדד ת"א 75 הוסיף 0.66%. מה שמעיד כי כסף חדש זרם אל הבורסה. נציין, כי סך איגרות החוב הסחירות הלא-צמודות בתיק עלה ב-2.2 מיליארד שקלים.
בהסתכלות על רמות היסטוריות משקל המניות הישראליות והזרות בתיק הנכסים המקומי מתקדם בקצב די מהיר לרמות השיא אליהם הגיע ערב פרוץ המשבר בשווקים ב-2007. אז הסתכמו השקעות הציבור במניות בארץ ובחו"ל ב-602.2 מיליארדי שקלים לעומת 514.7 מיליארדי שקלים בנובמבר האחרון. חשוב לציין, שמאז ועד היום עבר למעלה מחודש (כי הנתונים מתפרסמים בעיכוב), כך שהנתונים העכשוויים גבוהים בעוד מספר אחוזים.
תיק הנכסים של הציבור אינו כולל את הממשלה, את בנק ישראל, את השקעות תושבי חוץ ואת הבנקים המסחריים והבנקים למשכנתאות. כמו כן, הנכסים בארץ אינם כוללים תעודות סל, תעודות פיקדון ואגרות חוב מובנות. מנגד, הוא כולל נכסים לא צמודים, כגון מזומן, חשבונות עו"ש, פיקדונות בנקאיים, אג"ח, נכסים צמודים ולא צמודים ומניות בארץ ובחו"ל.