הטלטלה באג"ח האמריקני: אחרי חודש של ירידת מחירים הגיעו ביקושי שיא
אחרי מספר שבועות של ירידת מחירים ועלייה בתשואות, עלו מחירי אגרות החוב של ממשלת ארה"ב בתגובה לביקושים ערניים ביותר ל-3 הנפקות שבאמצעותן גייס משרד האוצר האמריקני 65 מיליארד דולר.
התשואות על אגרות חוב ל-10 שנים ירדו אחרי ששר האוצר היפני קארו יוסאנו אמר בסוף השבוע שביטחון מדינתו באג"ח האמריקני הינו בלתי מערער. בשבוע האחרון, קבוצה של בנקים זרים רכשו אגרות חוב בסכום העולה על הממוצע במכרזים שביצע משרד האוצר. בתחילת השבוע אגרות החוב רעדו אחרי שרוסיה אמרה כי היא עשויה להסיט חלק מהכספים הנמצאים באגרות חוב אמריקניות.
אך, כאשר אגרות החוב נפלו לרמות כה נמוכות ושיקפו תשואה של 4%, הרמה הגבוהה ביותר מאז אוקטובר האחרון, משקיעים רבים החליטו כי הן אטרקטיביות מספיק. השבוע, נרשמו הביקושים הגבוהים ביותר מאז תחילת השנה להנפקות משרד האוצר.
התשואות על אגרות חוב ל-10 שנים ירדו ב-0.04% ל-3.79%. אגרות חוב ל-30 שנה סיימו את השבוע כאשר הם מגלמות תשואה של4.64%, שינוי קל מהשבוע שעבר. התשואות נגעו בשיא של 4.839% ב-11 ביוני, הרמה הגבוהה ביותר מאז אוקטובר.
ברזיל ורוסיה הצטרפו בשבוע שעבר לסין ואמרו כי הם יסיטו כ-70 מיליארד דולר מרזרבות המט"ח שלהם לאגרות חוב המונפקות ע"י קרן המטבע הבינלאומית. החשש כי בנקים מרכזיים זרים יסיטו כספים מנכסים אמריקנים הוקל ע"י דבריו של שר האוצר היפני.
תמיכה נוספת לדולר ולאגרות החוב, צפויה להגיע בפתיחת שבוע המסחר (ביום שני) מדברים נוספים שאמרו בסוף השבוע האחרון ברוסיה, כאשר חזרו והביעו אמון בדולר כשאמרו כי אין להם תוכניות מיידיות לשים את כספם במטבע חדש. "זה מוקדם מידי כדי לדבר על אלטרנטיבות לדולר", אמר שר האוצר הרוסי אלכסיי קודרין אחרי הפגישה עם שרי האוצר של שמונה המדינות המתועשות (G8). הדולר עדיין נמצא "במצב טוב".
בפגישה בסוף השבוע, אמרו שרי ה-G8, כי החלו לשוחח על אסטרטגיות יציאה מצעדי המדיניות המוניטארית והפיסקאלית שביצעו כתגובה למשבר הפיננסי והכלכלי שהתפשט ברחבי העולם בשנה שעברה.