בית פרטי ב-80 א' ד': "אנו בלתי נלאים ומסרבים להיכנע לרוח הקודרת"
בראשית נברא ה-iPod, אחר כך הגיע ה-iPhone של חברת Apple, ועכשיו נולד ה-i-house, התינוק החדש של וורן באפט.
החברה שכיום נחשבת ליצרנית הבתים המוכנים הגדולה ביותר בארה"ב, קלייטון הומס (Homes Clayton), נרכשה על ידי חברת ברקשייר האת'וויי (Berkshire-Hathaway) של המשקיע האגדי, המיליארדר וורן באפט, בעבור 1.7 מיליארד דולרים ב-2003.
החברה עולה בימים אלה לכותרות, הן בשל האלטרנטיבות שהיא מציעה בזמנים אלה של משבר נדל"ני עמוק בארה"ב, והן בזכות ה-i-house החדשני: בית מוכן "ירוק", כמעט עתידני, שפרשנים אומרים שבינו לבין בית טרומי או "קראווילה" פעורה תהום ענקית.
קלייטון הומס, שנוסדה בשנות ה-60, בנתה כבר למעלה מ-1.5 מיליון בתים, יש לה הכנסות שנתיות של כ-4 מיליארד דולר בשנה, והיא מוכרת בין 30 אלף ל-40 אלף בתים בשנה. לחברה 35 מפעלים ברחבי ארה"ב והיא מוכרת את הבתים המוכנים שלה הן דרך האינטרנט - בעיצוב אישי ובהתאמה לתקציב - והן ב-1600 חנויות ואולמות תצוגה.
בראיון מיוחד ל-Bizportal, מסביר כריס נייסלי, סמנכ"ל השיווק של קלייטון הומס, למה לדעתו ה-i-house יכבוש נתח שוק נכבד משוק הבתים המוכנים בארה"ב, ולמה וורן באפט עשה את המהלך הנכון כשהימר על קלייטון הומס כבר ב-2003.
שאלה: כמה עולה בית מוכן של קלייטון הומס בהשוואה לבית רגיל?
תשובה: בממוצע, בית בן 4 חדרים (כולל סלון) ושני חדרי אמבט, עולה 80 אלף דולר (ללא העלות של הקרקע - הקרקע נרכשת לחוד על ידי הקונה). המחיר למ"ר בבית מוכן נע בין 300 דולר ל-700 דולר, כאשר בבית בבנייה רגילה בארה"ב (לא מיוצר במפעל), המחיר למ"ר נע בין 1000 דולר ל-1500 דולר (ללא הקרקע).
ש': מה מיוחד ב-i-house , והאם מחירו עדיין זול יותר מבנייה מסורתית?
ת': ה-i-house הוצג בפני בעלי המניות של Berkshire-Hathaway בפגישתם במאי. מדובר בבית בעיצוב ייחודי, המשלב חסכון באנרגיה ואלמנטים "ירוקים". אי אפשר להשוות את ה-i-house לבית מסורתי, כי אין בו שום דבר "מסורתי". לגבי המחיר, הלקוחות קובעים איזה מטבח ואיזה אמבט הם רוצים, כך שהמחיר משתנה מלקוח ללקוח, אך מחירי ה-i-house מתחילים בכ- 930 דולר למ"ר.
ש': האם בזמנים אלה של מיתון כלכלי קשה ה-i-house מהווה אלטרנטיבה טובה לבנייה מסורתית?
ת': הכל תלוי בטעמים שלך ובסגנון החיים שלך. קלייטון הומס מציעה 1500 דגמים של בתים מוכנים (בנוסף ל-i-house) - מבתי נופש קטנים הבנויים מחומרים קלים ועד בתים פרטיים רבי-קומות. אנחנו מאד גאים בפיתוחים האחרונים שלנו, ומצפים להיות חלק דומיננטי מהנוף המשתנה של ענף הבנייה בארה"ב. אנחנו מנסים לתקוף כל אתגר כהזדמנות לחשוב "מחוץ לקופסא" וליצור פתרונות חדשניים לבעיות בתחום הדיור.
ש':ברקשייר האת'וויי רכשה את קלייטון הומס לפני כשש שנים. לאור ההתפתחויות האחרונות בחברה, האם וורן באפט הימר נכון כשזיהה בחברה פוטנציאל?
ת': כמובן שאני לא אובייקטיבי במיוחד... אבל אני יכול לומר שאנחנו מאד ממוקדים על מוצר איכותי ושירות איכותי ללקוח. אנחנו גם מבינים שצריך לתת ללקוח חוויית קנייה טובה - הן באינטרנט והן באולמות התצוגה. אנחנו שמרניים אך בלתי נלאים, ומסרבים להיכנע לרוחות הקודרות המנשבות כיום בכלכלה האמריקאית. וורן באפט פגע בול כשהחליט לרכוש את קלייטון הומס.