חזקיהו: "לישראל אין את הלוקסוס להרשות לעצמה נפילת בנק"
"לישראל אין את הלוקסוס להרשות לעצמה נפילת בנק. סד הזמנים הוא קצוב ויש להיערך בהקדם מחדש", כך אמר הבוקר רוני חזקיהו המפקח על הבנקים בוועידת שוק ההון השנתית של דה-מרקר ו-Deloitte בריטמן אלמגור זהר . "בישראל 5 הבנקים הגדולים הם מוסדות בעלי סיכון ובמידה של כשל זה ישפיע קודם על המערכת בנקאית ואז על המשק כולו, לכן יש לחזק את הממשל התאגידי והפעילות התקינה של דירקטוריוני הבנקים".
"כמו כן יש לטפל במערכת התגמול - כיום המערכת השכר והתגמול במערכת הבנקאית אינה ראויה, יש לבחון מחדש את הקשר בין המדיניות לנטילת סיכונים, אם המצב הנוכחי לא יתוקן יהיה קשה למנוע את נטילת הסיכונים במערכת הבנקאית", אמר חזקיהו.
"מדינת ישראל במצב טוב יחסית לגבי כניסתה למשבר הפיננסי, ואפילו הערבויות לגיוס הון טרם נוצלו. נכנסנו למשבר עם מערכת בנקאית יציבה ואיתנה יחסית, והשלכות המשבר יהיו בעיקר על הכלכלה הריאלית - ההשלכות מהעולם על הכלכלה הריאלית עוד יתנו ביטוי בהמשך, עדיין לא הגענו לשפל".
בנוגע לירידות בשווקים אמר חזקיהו, כי "האחריות היא של השווקים הפיננסים להתאים את עצמם למשבר ורק אח"כ על הרגולטור לבדוק האם ההתאמות בוצעו". בדיון בהשתתפות דן פרופר יו"ר אסם ושלמה אליהו מייסד ויו"ר חברת הביטוח אליהו בנושא "עסקים והישרדות" אמר פרופר כי "האור בקצה המנהרה כבר מנצנץ וזו לא ברכבת שבאה ממול. עם זאת, הרדיפה אחר התשואות גרמה למנהלי השקעות ליטול סיכונים גדולים ולהפקיר כספים - יש להקים על כך ועדת חקירה".
"יש לאפשר לבעלי החוב להרחיק את מועד פירעון האג"ח תוך כדי העלאת הריבית וכנגד הבטחתם להעמיד ערבונות. אין להיבהל מפירוקים של חברות. לעומת זאת, אם בנק נקלע לצרה על המדינה לבוא לעזרתו כדי לייצב את המערכת הבנקאית כי זו המערכת ששומרת על יציבות המשק". אליהו אמר כי "המשבר בדלת והמטרה כעת היא למנוע את אפקט הדומינו".