אסיה הלכה בעקבות וול סטריט: המדד בשנחאי נותר בודד בטריטוריה הירוקה

סקטור הפיננסים הכביד על המדדים ביבשת, אך החברות היצואניות ביפאן מנעו ירידה חדה יותר של הניקיי בתמיכת ההיחלשות ביאן היפני
נועם הוד |

המדים המובילים באסיה סיימו את יום המסחר בירידות שערים בעקבות ירידות השערים אמש בוול סטריט. עליות שערים נרשמו בגזרת החברת היצואניות ברקע להיחלשות היין היפני, אך את הטון הכתיבו היום מניות הפיננסים אשר רשמו ירידות שערים חדות.

נזכיר כי אמש ננעל מדד הדאו ג'ונס ננעל מתחת ל-7,500 נקודות, כאשר מניותיהן של בנק אוף אמריקה וסיטיגרופ בלטו עם ירידה של יותר מ-13% כל אחת והביאו את מדד המניות הפיננסיות במדד ה-S&P 500 לשפל של 14 שנה.

"אף אחד לא מרגיש בטוח לקראת הסוף שבוע משום שכרגע אין ממש סימוכין לכך שאפקט הדומינו עומד להסתיים", כך אמר למארקטווץ' הבוקר סוחר בכיר מבית ההשקעות היפני BBY.

לואן סמית', סוחר מ-Knight Equity Market's ניסה להסביר את פשר הירידות היום ברחבי היבשת וציין כי "נראה שהשווקים זזים יתר על המידה וכרגע זה נראה בעיקר בעקבות תנודות טכניות. אחת הסיבות לכך - היקפי מסחר מאוד נמוכים והטייה אלימה של שחקנים בעלי מונמטום".

הניקיי היפני איבד 1.87%, מדד הקוספי בקוריאה הדרומית צנח ב-3.72%, מדד ההאנג סנג שבהונג-קונג השיל 2.49% ואילו בורסת שנחאי ניצבה עם הראש מעל המים וננעלה בעליות שערים של 1.5%.

באופן כללי, המדד האזורי של אסיה רשם את השבוע הגרוע ביותר מזה שלושה חודשים ברקע להמשך הרעה במצב הכלכלי ביבשת. ומבין המניות הבולטות שהכבידו על המדד נציין היום את מניות ענקית התעופה האוסטרלית, קוונטאס, אשר השילה כ-3% ברקע להורדת דירוג אשראי על ידי סוכנות מוד'יס וברקע לנסיקת מחירי הנפט אמש.

"בשרשרת המזון הכלכלית כולם מתחילים לחוש את החולשה. הרווחים המצרפיים של הפירמות יורדים בחדות ואין לי כל ספק כי מגמה זו תימשך ועל כן, הגרוע מכל עוד לפנינו. לאף אחד כרגע בשווקים אין ולו מעט תיאבון לסיכון", כך אמר היום לבלומברג טאו מאס, עובד מחטיבת ההשקעות של נציגות פורטיס בסידני.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה