מנרב משלימה עלייה של 128% החודש: תרשום רווח של כ-120 מ' ש' ממכירת פעילות האגרוכימיה
הזינוק שרשמה מניית מנרב מתחילת החודש, מקבל היום הסבר עם פרסום הודעת החברה, בדבר רווח צפוי בסך 120 מיליון שקלים, כתוצאה ממכירת פעילות האגרוכימיה. כעת עולה המנייה בשיעור של כ-40% ומשלימה עלייה של כ-128% מתחילת החודש.
מנרב אחזקות, הנמצאת בשליטת אברהם קוזינצקי, ועוסקת בייזום וביצוע פרויקטים בתחום הבנייה, ייצור וייבוא מוצרי פלסטיק ומפעילה מכוני טיהור שפכים, הודיעה כי מכרה את כל זכויות החברה הבת, מנרב תשתיות בפעילות ומוצרי אגרו גרין.
החברה צפויה לרשום רווח של כ-120 מיליון שקלים לאחר מס מביצוע העסקה: מתוכם כ-65 מיליון שקלים (כ-13 מיליון אירו) בטווח של שלושה עד שישה חודשים, וכ-55 מיליון שקלים נוספים בתוך ארבע שנים, כפוף להתקיימות תנאים מסוימים.
מדובר בשני הסכמים שחתמה החברה הבת ב-20 בינואר עם חברה מהמובילות בעולם בתחום האגרו-כימיה למכירת כל זכויות פיתוחים ומוצרים בתחום הדברה ביולוגית - AgroGreen , כאשר כל אחד מן ההסכמים מתייחס לקו מוצרים אחר.
מוצר אחד הוא ה"ביונם" המבוסס על חיידק הבצילוס פירמוס שהוכח כבעל יכולת להדביר מזיקים מיקרוסקופיים (נמטודות) בחקלאות. המוצר, המוגן על ידי פטנטים בינלאומיים, נמכר כיום בישראל ובעל רישוי בארה"ב. המוצר השני הוא "שמר" חומר ביולוגי המבוסס על שמרים ייחודיים (מצ'ניקוביה פרוקטיקולה) שהוכח כמגן על פירות וירקות מרקבונות. גם השמר משווק בישראל ומוגן על ידי פטנטים בינלאומיים.
השלמת ההסכם הראשון המהווה את חלקה העיקרי של העיסקה, כפופה לקבלת אישור המדען הראשי להסבת הזכויות במוצר הכלול בה. השלמת ההסכם השני, שאינו מהותי לעיסקה ולחברה כפופה לקבלת הסכמתו של המדען הראשי וצד שלישי נוסף.
התקיימות התנאים המתלים צריכה להתבצע בתוך 3 חודשים ממועד חתימת ההסכם, כאשר כל אחד מהצדדים יכול להאריך את המועד ב-3 חודשים נוספים. התמורה לעסקאות, בסך 65 מיליון שקלים, תשולם במועד התקיימות של התנאים המתלים.
בהתאם להוראות ההסכמים, החברה צפויה לקבל תמורה נוספת, בכפוף לעמידה במספר אבני דרך המותנות, בין השאר בקבלת אישור של רשויות רגולטוריות בחו"ל, הצפויות להתקבל בתוך ארבע שנים. החברה צפויה לרשום רווח נוסף (לאחר מס) של כ-55 מיליון שקלים (כ-11 מיליון אירו) מקבלת התמורה הנוספת.
בנוסף, החברה תהיה זכאית, במשך מספר שנים ממועד השקת המוצרים על ידי הקונה לתשלומים הנגזרים ממכירות עתידיות של המוצרים, אשר לא ניתן להעריך את סכומם בשלב זה.
מהחברה נמסר כי העסקה פוצלה לשני הסכמים נפרדים, ואין התנייה לקיום הסכם א' בקיום הסכם ב', אולם במקרה ההפוך קיימת התנייה כזו.
"אגרוגרין הצליחה לפתח את המוצרים, לרשום אותם כפטנט וקיימה פעילות לקבלת רישוי לשימוש במוצרים במדינות שונות. מכירת פעילות החברה לחברה מהמובילות בעולם נעשית בשלב שבו נדרש גוף גדול ומוכר לשלבי ההפצה והשיווק המאסיבי של המוצר בכל העולם", ציין אברהם קוזינצקי, יו"ר קבוצת מנרב.