אנליסטים בארה"ב: ההימור של פולסון לא עבד, הבזוקה שלו תפגע במשקיעים
יתכן שר האוצר האמריקני, הנרי פולסון, שכוחותיו החדשים של פולסון, אלו שנועדו להציל את המשקיעים בארה"ב, הם אלו אשר המאיימים עליהם כעת. בחודש שעבר, פולסון קיבל מהקונגרס האמריקני כוחות המאפשרים לממשל להציל את פאני מיי ופרדי מאק – אפשרות שעצם קיומה היה צריך לתרום להצלת החברות הללו – אך כעת נראה שהסבירות לתוכנית ההצלה גדולה יותר מאי פעם, אומרים היום האנליסטים למשקיעים.
האנליסטים מסבירים היום למשקיעים שפעולת הממשלה יוצרת אי וודאות שמעלה את מחיר המלוות של החברות ובד בבד מגדילה את הסיכויים שפאני ופרדי יזדקקו למימון ציבורי. "זהו חוסר הבהירות לגבי מה שהממשל עשוי לעשות, ומה שהקונגרס עשוי לעשות, שמרעיד את השוק", הסביר היום אקסל מרק, נשיא ומנהל תיקים במרק השקעות.
מניותיהן של פאני ופרדי, חברות מסובסדות ממשלתית המחזיקות ב-12 טריליון דולר משוק המשכנתאות האמריקני, הגיעו לרמתם הנמוכה ביותר מזה 20 שנה במסחר בוול סטריט אמש. רק השבוע, המניות המועדפות של החברות איבדו כשליש מערכן.
בחיפוש אחר תוכנית הצלה, פולסון ציין בפני קובעי המדיניות שאם יתנו לו את הכוחות להציל את החברות, הסמכות בפני עצמה תרגיע את מקורות ההון הפרטיים של החברות ואת השוק בכלל. "אם יש לך בזוקה בכיס ואנשים יודעים זאת, כנראה שלא תצטרך להשתמש בה", אמר פולסון לסנטורים בארה"ב בשימוע בוושינגטון.
במקום, המשקיעים מהמרים שפאני ופרדי אכן יקרסו, אלא אם כן יקבלו עזרה משר האוצר. מניותיה של פאני מיי צנחו ב-74% ומניותיה של פרדי מאק צנחו ב-63%. אמר ננעלו המניות במחיר של 4.4 דולר ו-3.25 דולר התאמה, מהלך שהוביל את שווי החברות ביחד לכ-6.8 מיליארד דולר מ-92.6 מיליארד דולר לפני שנתיים.
"כנראה שאחזקותיו של בעל המניות הממוצע נמחקו", אמר פול מילר, אנליסט ב-FBR שוקי הון, בראיון טלוויזיוני לבלומברג. "גם בעלי המניות המועדפות יספגו כאב רב. אך זהו מהלך שמאוד תלוי, מכיוון שהרבה בנקים מחזיקים במניות אלו".