בצעד חסר תקדים: באיחוד האירופאי מגנים את בריטניה על הגרעון התקציבי
שרי האוצר של האיחוד האירופאי הצביעו בעד עבור גינוי בריטניה על ההפרה הבוטה של תקנות ההוצאות הממשלתיות "מאסטרישה" (Maastricht), בעוד הם טוענים שממשלה הבריטית אפילו לא ניסתה לשמור על הגרעון התקציבי מתחת לגבול העליון של 3% מההכנסה הלאומית.
על פי הדיווחים, ההמשלה תצטרך ללוות השנה לפחות 3.2% מהתוצר המקומי הגולמי, גם אם הכלכלה תחזיק מעמד. בבריסל, מקום משכנו של האיחוד האירופאי (EU), מתארים את זה כ"ראייה מוצקה לתכנון מוקדם של הגדלת הגירעון". הם מזהירים, כי שרי האוצר של בריטניה לא נמצאים על מסלול בריא בהמשך לבליץ ההוצאות שלהם בשנים האחרונות.
ההצבעה אתמול, היא הפעם הראשונה שהאיחוד האירופאי הכריז על צעד משמעתי כנגד מדינה מערבית גדולה, ברקע לתקנות הצמיחה והיציבות. נציין, שצרפת וגרמניה גם הפרו את ההסכם העתיק, אך הן עשו זאת בהתפוצצות בועת הדוט-קום.
אך החטא של בריטניה הינו חמור יותר. ההפרה התרחשה כאשר הכלכלה הייתה בחלק העליון של המחזוריות, כאשר ההכנסות ממיסים היו אמורות להיות בשיא. בבריסל אמרו שחלה "הידרדרות במאזן בשיעור של 4.5% מהתמ"ג", מאז שנת 1999.
בתוך כך, מדינת סלובקיה זכתה אתמול באישור לאמץ את מטבע האירו, בתחילת שנה הבאה בתור החברה ה-16 באיחוד המוניטארי האירופאי. המדינה תצטרף עם שער חליפין של 30.126 קורונה סלובקית לאירו.