הנפט מאבד גובה: איראן מוכנה לשוב למו"מ עם מדינות המערב
החוזים העתידים על מחיר הנפט נחלשים בשעה זו ביותר מ-5 דולר לחבית לאחר ששר החוץ האיראני הביע בטחון בשיחות עם ממשלות המערב בעניין תוכנית הגרעין של המדינה. יתרה מכך, התחזקות הדולר בעולם ביחס למטבעות המובילים תורמת אף היא לירידה במחיר החבית.
"הדיונים נמצאים כעת בסביבה חדשה עם פרספקטיבה חדשה", כך אמר אתמול שר החוץ האיראני מנושר מוטקי בראיון עם CNN. מוטקי הוסיף, "ישנה אפשרות לנקיטה בגישה חדשה ביחסים בין ארה"ב לאיראן, לאחר שהנפט הגיע למחיר שיא של 145.85 דולר לחבית ב-3 ליולי, ברקע לספקולציות שתקיפת איראן תספק זעזוע מהותי לייצוא הנפט של יצרנית הנפט השנייה בגודלה באופ"ק.
"השוק נראה הבוקר קליל יותר, בשעה שהנפט נחלש מתחת לטווח המסחר הנוכחי והמתיחות הפוליטית בין איראן והמערב מתקררת", אמר כריסטופר בלוויו, בורקר בכיר בבץ' סחורות.
החוזים העתידים על מחיר הנפט למסירה בחודש אוגוסט נסחרים בירידה של 5.14 דולר או 3.5% למחיר של 140.15 דולר לחבית. ב-4 ליולי, החוזים על מחיר הנפט נחלשו ב-11.59 דולר למחיר של 143.7 דולר לחבית מסחר האלקטרוני.
בנוסף, הנפט נחלש היום במקביל להחלשות האירו ביחס לדולר לרמה הנמוכה ביותר מאז ה-25 ליוני, דבר שמחליש את תאבון המשקיעים לסחורות בכלל ולנפט בפרט. האירו נחלש היום ביחס לדולר לרמה של 1.5612, לפני שנסחר ברמה של 1.5652.
איראן תסגור את מייצרי חורמוז, דרכו עוברים 40% מסך כמות הנפט המסחרי שנשלח ליעדים בחו"ל, אם המדינה תותקף, כך דיווחה סוכנויות הידיעות ברחבי העולם ב-5 ביולי. למרות זאת, ג'ורג בוש אמר אתמול שארה"ב תמשיך ללחוץ על איראן לעצור את פעילות העשרת האירניום. "איראן צריכה לשים לב לדרישות העולם ולשהות את תוכנית העשרה באופן הניתן לאימות", כך אמר אתמול בוש בטוקיו.
עוד אתמול, קהיב קהיל, נשיא אופ"ק אמר כי העלייה במחיר הנפט מושתת על בסיס של ביקושים חזקים ולא צפויה ירידה במחיר הזהב השחור. הביקושים הם ערים במיוחד מסין ומהודו, לטענת קהיל. לטענת קהיל הירידה בערך הדולר נובעת מהורדות הריבית של ה'פד' שנועדו להניע את הכלכלה האמריקנית.