בכיוון מתכוננים להחלטת הריבית: השוק ימשיך להיות תנודתי ושער הדולר ינוע בין 3.28-3.42
ביום שני יודיע בנק ישראל על השינוי בריבית הבסיס, ובבית ההשקעות כיוון מעריכים כי היא תועלה בשיעור של 0.25%. "העלאה זו תגדיל את פער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקני, דבר שיוסיף לתמוך בשקל".
"בטווח הקצר המסחר בשוק המניות המקומי ימשיך להיות תנודתי תוך קורלציה מלאה עם השווקים הבינלאומיים. שוק המניות המקומי מפגין אמנם עוצמה יחסית לשווקים המערביים, אולם גם כאן אין להתעלם מרמת התנודתית שעודנה גבוהה יחסית", כתב אבי מאיר, מנכ"ל כוון בסיקרתו.
צפיות האינפלציה מהשוק לחצי השנה שנותרה עומדת על % 3.5, ולכן אטרקטיביות ההשקעה באפיק הממשלתי הצמוד הקצר פחתה. "אנו ממליצים על הקטנת הרכיב הצמוד הקצר, בעיקר באגרות החוב הממשלתיות ועל מתן עדיפות להשקעה באגרות החוב הקונצרניות המדורגות", ציין מאיר.
מאיר: "באשר להשקעה בצמודים הבינוניים מומלץ להתמקד בצמודי מדד במח"מ בינוני של 5-7 שנים ובאג"ח קונצרניות מדורגות A+ שנסחרות בתוספות תשואה של 1% ומעלה לפחות. ללקוחות סולידיים ומשקיעים לטווח קצר, מומלץ לשמור על רמת אחזקה נמוכה יחסית במניות בשיעור של עד 15%, ולשמור על מרכיב אג"ח צמוד ממשלתי וקונצרני מדורג באחזקה של לפחות 50% מהתיק."
"יש בהחלט מקום להגדיל את מרכיב המט"ח בתיק עד 15% . ולמשקיע בעל אופק השקעה ארוך טווח להגדיל בזהירות את מרכיב המניות בתיק ההשקעות בארץ ובחו"ל לפחות עד 50% מהתיק ובחברות הגדולות ובסקטורים כגון : פיננסים, ביטוחים, בריאות , תקשורת ,וצריכה.", אמר מאיר.
משרד האוצר ממשיך לרכוש דולרים באמצעות חוזים עתידיים, לשם ניצול שער החליפין הנמוך של הדולר לצורך הוזלת החוב הלאומי. רכישות אלה מיתנו את היחלשותו של המטבע האמריקני.בתוך כך, קיימת סבירות גבוהה כי הממשלה תמשיך לרכוש דולרים ברמות הנוכחיות. " אנו צופיים כי התנודתיות הגבוהה במסחר במטבע החוץ תמשך גם בשבועות הקרובים.", אמר מאיר.
רכישות המט"ח של האוצר, בשילוב עם מגמת התחזקותו של הדולר בעולם, עשויים להביא להמשך התחזקותו מול השקל. "אנו מעריכים ששער הדולר ינוע בין 3.28-3.42", ציין מאיר.