לקראת החלטת הריבית הערב: הדולר איבד 0.3% ל-3.58 שקלים

נתוני צמיחה חזקים בישראל - התמ"ג צמח ב-6% במחצית השנייה של 2007. פריזמה: המשקיעים פתחו בינואר פוזיציית לונג אגרסיבית על השקל. פינוטק: הדולר נמשך לרמה של 3.5 שקלים
יוסי פינק |

בשוק המט"ח התחזק השקל למול המטבעות העיקריים, הדולר והאירו, בעוד המשקיעים ממתינים לפרסום החלטת הריבית לחודש מרץ היום בערב (18:30). בשוק ניכרת דריכות לקראת החלטת הריבית, שכן מרבית הכלכלנים צופים כי בנק ישראל יותיר את הריבית על כנה ברמה של 4.25%, אולם גורמים בבנק ישראל אותתו כי תיתכן הפחתת ריבית של 0.25%.

היום פורסמו נתונים מאקרו-כלכליים במשק המקומי אשר העידו על חוזקה של הכלכלה הישראלית. לפי הנתונים, התמ"ג הישראלי צמח ב-6% במחצית השנייה של 2007, וכי התוצר העסקי עלה ב-7.5% באותה תקופה. בנוסף, הייצוא עלה ב-15.5% למרות היחלשות הדולר מול השקל.

בבית ההשקעות פריזמה התייחסו היום לצניחת הדולר בחודש ינואר וגם להחלטת הריבית הצפויה היום, ומסרו כי גם הורדת ריבית לא תעצור את התחזקות השקל. בפריזמה ציינו את הפעילות החריגה בנגזרים בחודש החולף וכן את העובדה כי המשקיעים הזרים פתחו פוזיציית לונג מאסיבית שתרמה להתחזקות השקל.

הדולר איבד היום 0.33% ושערו היציג נקבע ברמה של 5.58 שקלים והאירו השיל 0.59% ל-5.3011 שקלים.

פינוטק: השקל ממשיך להפגין כוח כנגד העיקריים והדולר בפרט

מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי ההבנק המרכזי הישראלי צפוי היום להכריז על הריבית לטווח קצר לאחר השעה 18:30 שעון ישראל. הדעה הרווחת בקרב האנליסטים היא כי נגיד הבנק, סטנלי פישר, יותיר את הריבית ללא שינוי ברמה של 4.25%, החלטה המתבססת הלחצים האינפלציונים אשר שוררים במשק המקומי.

מנגד, בארה"ב הפדרל רזרב צפוי לקצץ בריבית הבנק המרכזי מהרמה של 3% בעוד 0.5% לרמה של 2.5% כדי לתמוך בכלכלה האמריקאית שלא תיכנס למיתון בשל משבר המשכנתאות והאשראי אשר פרץ באוגוסט 2007. פער הריביות משחק תפקיד מהותי בעליות השקל אל מול הדולר. התחזקות השקל עשויה להתרחב ולמשוך את הזוג דולר-שקל עד לרמות של 3.5 שקלים.

בנוסף, המדיניות המוניטרית של סטנלי פישר, אשר דוגלת בשינוי הריבית אך ורק על סמך האינפלציה במשק, מביאה למצב שרוב מוחלט של אנליסטים אינם מאמינים כי הריבית תרד ברבעון הראשון של 2008. זאת, על אף הלחצים מטעם העסקים המובילים ומספר פוליטיקאים אשר לוחצים להוריד את הריבית כדי להחליש את השקל, כי מטבע חזק פוגע ביצוא המשק המקומי.

בעולם: היין משיל כוחו כאשר התיאבון לסיכון גובר

פינוטק: "היום המטבע היפני נחלש כנגד העיקריים והדולר בפרט. חדשות חיוביות בנוגע לסקטור הפיננסי בארה"ב דחפו את משקיעי ה- carry traders להיכנס לשוק ולחזור ולהלוות את היין בכדי לממן נכסים עם תשואה גבוה יותר או מטבעות אשר להם יתרון יחסי בפערי הריביות אל כנגד היין, כגון הדולר ואף הקיווי הניו זילנדי אשר מחזיק בריבית גבוהה של 8.25%. נזכיר כי ריבית הBOJ הנה 0.5%, הנמוכה ביותר בעולם המפותח."

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה