תאונות הדרכים עלו למשק 11.6 מיליארד שקל ב-2006
בכנס שערכה היום החברה הלאומית לדרכים, במעמד שר התחבורה והבטיחות בדרכים, שאול מופז ונגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, הציג מנהל ההקמה של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, ליאור כרמל, נתונים חדשים על העלות הכלכלית של תאונות הדרכים למשק הישראלי.
ניתוח שנערך ברשות מעלה, כי בשנת 2006 העלות הכוללת של תאונות הדרכים למשק עמדה על 11.6 מיליארד שקל. זאת, לעומת עלות כוללת של 12.2 מיליארד, בשנת 2004, כלומר - חיסכון של כ-600 מיליוני שקל לשנה ו-900 מיליון שקל בתוך שנתיים. אומדן הנזקים הישרים והעקיפים למשק הלאומי מתאונות הדרכים שאירעו בארץ מביא בחשבון: עלויות טיפול רפואי, ירידה בתפוקה של נפגעי התאונות, נזקי רכוש (מנוכי מיסים עקיפים), עלויות מוסדיות, עלות עיקוב דרך בעקבות תאונות ופגיעה ברווחה.
כרמל מסביר: "לאובדן של חיים אין מחיר. מטרתו של ניתוח העלות היא לשכנע את מקבלי ההחלטות שההשקעה בבטיחות בדרכים היא לא רק מוסרית ואנושית, אלא היא השקעה המניבה למשק תשואה גבוהה.
תקציב הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים גדל מ-160 מיליון שקל בשנת 2004, ל-220 מיליון ש"ח בשנת 2006. אינני מתיימר לטעון כי זהו הגורם היחיד לחיסכון בעלויות למשק בסך של כ-900 מיליון שקל כתוצאה מתאונות דרכים, אך אין ספק כי יש לכך השפעה משמעותית. שר התחבורה והבטיחות בדרכים, שאול מופז, שדחף ליישום מלא של דו"ח שיניין, הביא לכך שהחל משנת 2008 ואילך יעמוד תקציב הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים על סך של 550 מיליון שקל לשנה. אני משוכנע, שהפעילויות המגוונות שנעשות ברשות יצליחו להפחית את מספר הנפגעים בתאונות דרכים, וכתוצאה מכך יחסכו למדינת ישראל משאבים רבים".